DOSSIER KERUM (2)

Fatalna Fani Horvat: Željko nije prvi tajkun koji se zbog nje razveo

Zajedno su od njezine 21. godine. Ona kontrolira gotovo sva njegova ulaganja, a on nije prvi dalmatinski milijunaš koji se zbog nje rastao
Split, 150111.Zeljko Kerum i djevojka mu Fani Horvat sa sinom Franom prvi put su prosetali rivom. Istovremeno u Marmontovoj ulici osvanuo je poster koji poziva na sutrasnji protesni skup na Marjanu.Foto: Fedja Klaric / CROPIX
 Fedja Klaric / CROPIX

ZAGREB - Pretprošle subote splitski gradonačelnik Željko Kerum probudio se u prijepodnevnim satima, ranije nego inače, u 800 tisuća eura vrijednoj vili na Mejama, koja glasi na tvrtku njegova nećaka Igora Sapunara, a gdje živi s nevjenčanom suprugom Fani i sinom Franom. Odjenuo je crnu košulju i crno odjelo, te sa svojom Fani, koja se probudila nekoliko sati prije njega, krenuo na sunčanu splitsku rivu, gdje se u neposrednoj blizini njegova omiljenog kafića Mala Banovina, otvarao novi, ekskluzivni caffe bar pod nazivom Ćakula.

- Ćakula je pod Faninom kontrolom, kao većina Kerumovih ulaganja u zadnjih šest godina - priča Kerumov dobar poznanik, te pojašnjava kako je Kerumova bivša žena Ankica znala da je on od kraja 90-ih bio u ljubavnoj vezi s poznatom zagrebačkom poduzetnicom, a od 2005. s Fani Horvat, kao i da je u međuvremenu često noći znao provoditi u društvu atraktivnih mladih djevojaka.

- Te 2005., tada 21-godišnja Fani Horvat upravo je bila prekinula ozbiljnu vezu s također oženjenim i veoma imućnim dalmatinskim poduzetnikom, otprilike Kerumovim vršnjakom. On joj je kupio automobil i rastao se zbog nje, no Fani ga je ostavila zbog Keruma - priča bivši Kerumov prijatelj koji zna mnogo o Fani Horvat, pa tako i da je Kerumova nevjenčana supruga rođena 27. srpnja 1984., te da su joj se roditelji rastali dok je bila tinejdžerica.

- Njezin otac Zvonimir Horvat domar je u Košarkaškom klubu Split, gdje je upoznao svoju drugu ženu, koja je tamo radila kao čistačica. Zvonko je danas član Upravnog vijeća javne ustanove Sportski objekti - otkriva poznavatelj odnosa u obiteljima Kerum i Horvat.

Fani je pohađala osnovnu školu Dobri i prolazila s odličnim uspjehom, u 7. razredu je dobila nagradu Lige za borbu protiv narkomanije, jer je osmislila najljepšu doplatnu poštansku markicu na temu 'Zajednički protiv ovisnosti'. Kao vrlo dobra učenica završila je 1. gimnaziju i upisala studij kineziologije u Splitu. Nakon početka veze s Kerumom, Fani Horvat upisala je studij na privatnoj Zagrebačkoj školi za menadžment, koju je kasnije pohađala i Kerumova kćer Neva.

- Fani Horvat završila je četverogodišnji studij u roku. Bila je izuzetno uspješna, iako je studirala uz rad. Diplomski je obranila na temu poslovnih financija. Odradila ga je izvrsno - izjavio je krajem 2010. dekan Zagrebačke škole za menadžment Đuro Njavro.

Željko Kerum se 19. listopada 2009. definitivno odlučio rastati od supruge Ankice - njegova djevojka Fani Horvat bila je u četvrtom mjesecu trudnoće, te je na TV Dalmaciji objavio da se razvodi. Bio je to prvi put da je neki hrvatski političar putem medija priznao preljub.

- Ne želim povrijediti ni djecu, ni suprugu, ni rodbinu, ali moram to ovako kazati: napuštam suprugu. Pet godina sam u ljubavnoj vezi s mladom Fani Horvat s kojom očekujem i dijete - šokantno su zvučale Kerumove riječi.

Fani Horvat je 21. ožujka 2010. Kerumu rodila sina Franu. - Sinu sam ime dao prema najvećem Hrvatu, prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu - kazao je tada Kerum. Fani Horvat i Željko Kerum sina su krstili u svibnju 2010. u kapeli Sv. Križa, u Meštrovićevu kašteletu, a kum mu je bio ujak Saša Horvat.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 03:52