MISS UNIVERSE

FOTO: 19 LJEPOTICA, ALI JE KRUNA SAMO JEDNA Djevojke kreću u višetjedne pripreme prije same ceremonije izbora

 
 Darko Tomas / CROPIX

Čak je 19 finalistica, a jedna je kruna Miss Universe Hrvatske. Lijepe žene stigle su u grad, da parafraziramo poznate Azrine stihove. Spakirale su kofere, izljubile roditelje i stigle u Zagreb iz svih dijelova Hrvatske. Finalisticama ovog prestižnog izbora ljepote sve do izbora, 13. ožujka, novi privremeni dom je luksuzni hotel Esplanade.

No, neće dane provoditi uživajući u mekanim hotelskim krevetima i dostavi u sobu, jer su se Vladimir i Marija Kraljević, vlasnici licence izbora Miss Universe Hrvatske, pobrinuli da im svaki dan bude ispunjen raznim aktivnostima.

Snimat će promotivne razglednice, odabirati i isprobavati odjeću koju će nositi na izboru, među kojima su večernje haljine Matije Vuice, naše poznate dizajnerice čije se haljine nose i na holivudskom crvenom tepihu, kupaći kostimi Pletix, Baldininijeve cipele te KiK Textillien casual outfit. Naučit će tajne savršenog make-upa od artista Beauty Studija MZ - Maje Zatezalo, dok će se za njihove raskošne frizure pobrinuti stilistički salon Hairvetica uz pomoć Schwarzkopf Professional proizvoda. Djevojke uskoro putuju u Graz, gdje će pozirati za službene fotografije Samu Mervaru, a uvježbavat će i koreografiju za izbor. No, prvo se trebalo upoznati na večeri u hotelu Esplanade, a djevojke su za tu priliku izvukle svoje najbolje večernje toalete znajući da je prvi dojam najvažniji. Za opuštenu atmosferu na večeri zaslužna je bila Mia Rkman, prošlogodišnja Miss Universe Hrvatske, koja je ovogodišnjim finalisticama prenijela svoja iskustva sa svjetskog izbora i dala im savjete kako da se što bolje pripreme za izbor. Mia nam je otkrila kako će se pridružiti djevojkama na pripremama te da joj je godina dana otkako nosi titulu zaista proletjela, ali da se raduje predati krunu Zlatarne Dodić koju sada nosi novoj ljepotici.

Osim što će predstavljati Hrvatsku na svjetskom izboru ljepote, Miss Universe, novu pobjednicu, očekuje još pregršt nagrada, među kojima je stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 eura. Djevojke su već prve večeri upoznale i gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića koji je pokrovitelj izbora.

TKO SU FINALISTICE: Djevojke stigle iz cijele zemlje, najviše iz Splita i Zagreba

Iva-Mila Brigljević, 22, Petrinja

Zrinka Ćorić, 18, Dubrovnik

Marinela Grljušić, 18, Brestovac

Andrea Erjavec, 19, Perušić

Klara Jelača, 19, Split

Valentina Jelenčić, 24, Slatina

Katarina Klarić, 20, Zagreb

Klara Kokić, 22, Pridraga/Zadar

Mirna Naiia Marić, 21, Zadar

Daria Matić, 22, Split

Josipa Mijatović, 18, Zagreb

Ela Nalevka, 19, Bjelovar

Valentina Nežić, 23, Sesvete

Ivana Pravdica, 21, Rijeka

Tea Radić, 21, Zagreb

Melany Stojanov, 23, Zadar

Ivana Šep, 27, Zagreb

Jela Vukadin, 26, Split

Maria Elena Vukić, 24, Split

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:51