ALARMANTNO STANJE

FOTO: APEL IZ DUMOVCA 'Preplavljeni smo odbačenim štencima'; Zagrebačko sklonište za nezbrinute životinje pozvalo građane na udomljavanje

 
 Dumovec

U skloništu za nezbrinute životinje Dumovec boravi 230 pasa među kojima je čak 80 štenaca, a još ih je 70 kod privremenih udomitelja, upozorila je ta udruga pozvavši građane koji razmišljaju o nabavljanju psa da ih udome, budući da je sklonište preplavljeno odbačenim štencima.

Dumovec
timaritelj Ivan Jurišić sa štencima

Broj štenaca koje ljudu pronalaze i donose u sklonište na kapacitete stavlja sve veći pritisak. Iz Dumovca su stoga pozvali građane da ih posjete te udome psa, a ne kupuju. Istaknuli su kako građani svakodnevno donose legla u kojima varira broj štenaca, od tri do deset, a najčešće su pronađeni križanci labradora, goniča, ovčara i terijera.

- Ovoliki broj odbačenih štenaca prizor je kakav zastrašuje sve. Štenci stižu u različitoj dobi, od najmlađih kojima je potrebna posebna skrb, do onih starih nekoliko mjeseci - rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Dumovec.

Dumovec

Sklonište pridaje mnogo pažnje te radi na socijalizaciji i odgoju pasa, poručio je Skok i izrazio nadu da će štenci uskoro pronaći svoj dom. Istaknuo je kako u Dumovcu gotovo svatko tko razmišlja o nabavljanju psa može pronaći idealnog za sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2023 19:30