StoryEditor
NOĆ JAKIH ŽENA

FOTO: APSOLUTNA SENZACIJA NA IZBORU ZA MISS Pobjedu odnijela 35-godišnja gospođa: 'Ne očekujte da ću nositi haljine, više volim hlače i sakoe'

 
 Profimedia, Instagram

Leonie Charlotte von Hase stoji na pozornici u pobjedničkoj pozi s podignutim rukama, okružena s 15 natjecateljica koje su se također nadale kruni najljepše Njemice. „Ovo je noć jakih žena", izjavila je ova 35-godišnjakinja.

Natjecanje za miss Njemačke održava se još od 1927. godine, no od prošlog vikenda puno toga se promijenilo. „Želimo biti model za digitalno doba", izjavio je organizator Max Klemmer. Objasnio je da se tražila suvremena žena sa stavom, prisutna na društvenim mrežama i koja može biti uzor drugima. Kako je rekao, ovo natjecanje više se ne ograničava samo na vanjštinu, nego su u središtu pozornosti osobnost, karakter i životna priča natjecateljica.

Zato od ove godine više nema revija u kupaćim kostimima. Žene se predstavljaju u večernjim haljinama i casual-odjeći, s vrtoglavo visokim potpeticama, ali i u ležernim cipelama bez pete, piše Deutsche Welle.

Rust, Germany - February 15, 2020: Miss Germany Beauty Pageant Election at Europa-Park with Winner Leonie Charlotte von Hase, Miss Schleswig-Holstein and other Contestants, Image: 498964752, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Germany ***, Model Release: no, Credit line: Mandoga Media / ddp USA / Profimedia
Mandoga Media / ddp USA / Profimedia
 

Novu miss Njemačke među finalisticama u dobi od 18 do 35 godina izabrao je žiri čiji je sastav također jedna od novina: u njemu su bile samo žene.

„Karakter dolazi sa životnim iskustvom"

I druga novost: Leonie Charlotte von Hase je najstarija miss u 93-godišnjoj povijesti ovog natjecanja. Također je i prva majka koja je ponijela tu titulu. Ona ima trogodišnjeg sina, a u Kielu, gdje živi sa sinom i partnerom, vodi svoju internetski dućan za prodaju odjeće.

-->  

„Karakter dolazi sa životnim iskustvom", kaže ova žena plave kose i zelenih očiju. Rođena je i odrasla u Namibiji, gdje još uvijek žive njezini roditelji i tri sestre. Nakon mature studirala je marketing i putovala po cijelom svijetu. Živjela je u Ateni, Londonu, Milanu, Kapstadu i Berlinu. Radila je u reklamnim agencijama i kao stilistica.

Rust, Germany - February 15, 2020: Miss Germany Beauty Pageant Election at Europa-Park with Winner Leonie Charlotte von Hase, Miss Schleswig-Holstein, Image: 498964625, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Germany ***, Model Release: no, Credit line: Mandoga Media / ddp USA / Profimedia
Mandoga Media / ddp USA / Profimedia
 

Kao miss Njemačke želi simbolizirati modernu ženu stariju od 30 godina, kaže i ističe: „Neću godinu dana biti lutka u izlogu." Ona, prema vlastitim riječima, želi pledirati za samostalne i samouvjerene žene. „Ženstvenost se ne definira odjećom", kaže i dodaje da najradije nosi sakoe i hlače: „Ne trebam haljinu da bih izrazila svoju ženstvenost."

Novu miss idućih 12 mjeseci očekuje više od 200 termina, kaže organizator Max Klemmer. Dio tog posla preuzet će i njezine dvije pratilje: Lara Runarsson (22) i Michelle-Anastasia Masalis (23).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 00:00