MODNA POGREŠKA?

FOTO: BIVŠI STILIST KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ NIJE IMPRESIONIRAN NJENIM NOVIM IMIDŽEM 'Pogodila je crnu boju, a drugo je promašila'

 
Kolinda Grabar-Kitarović
 Darko Tomaš / Goran Mehkek / Hanza Media

Ako je Kolinda Grabar Kitarović željela da svi dan nakon koncerta održanog u četvrtak u Zagrebu povodom početka hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije pričaju o njoj i njenom izgledu, onda se može kazati kako je ta misija uspješno izvršena.

No, druga je priča hoće li predsjednica na odlasku biti zadovoljna onim što se pričalo, a po meni, ona je u četvrtak navečer modno poprilično promašila. Na njoj je, jednostavno, bilo svega - previše. A to je velika šteta, jer je gospođa Grabar Kitarović na kraju dana, prije svega lijepa žena - kaže modni dizajner i stilist Ivan Friščić.

U čemu je to, po njegovom sudu, predsjednica modno zgriješila?

- U svemu. Naravno, nije bila jedina, većina uzvanika, pokazalo se to u četvrtak, očito ne lista modne časopise, a ne koriste se ni uslugama ljudi koji o modi nešto znaju. Zamislite, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, na tom je svečanom događaju osvanula u roza sakou. Nedopustivo!

FOTO: Imidž Kolinde Grabar-Kitarović na početku hrvatskog predsjedanja EU

No, vratimo se Kolindi Grabar Kitarović koja je pogodila da je crna boja primjerena za ovakve svečanosti, ali je zato u svemu drugome promašila. Čini mi se, gledajući to njeno izdanje, kao da je predsjednica poželjela strogo propisani poslovni dress code omekšati nekim detaljem. I to je i dopustivo i poželjno. No nije poželjno da takvih detalja bude previše. Konkretno: ako imate čipkanu haljinu, onda ona mora biti duža od one koju je odjenula Kolinda Grabar Kitarović, a na tu kombinaciju za ovu priliku nikako ne pristaje raspuštena lagano nakovrčana kosa. Predsjednica se ovako možda može odjenuti za izlazak u neki klub u koji odlazi u privatnom aranžmanu.

Njezino zanimanje, njen posao, međutim, ne dopušta, odnosno, ne bi trebalo dopuštati ovakve eskapade tijekom državnih svečanosti - upozorava Friščić.

- Očito je da si je predsjednica na odlasku odlučila dati malo modnog oduška i ja stvarno nemam ništa protiv toga. Izabrala je crnu boju koja njoj kao plavuši svijetlog tena izuzetno lijepo pristaje, a laska joj i figuri. Minus u ovoj kombinaciji po meni je bila frizura koja je odvlačila pažnju, a moram priznati da bih predsjednici preporučio i nešto dulju suknju, koja bi napravila dodatan efekt i istaknula njenu ženstvenost, a ujedno bi duža suknja bila prikladnija poslovnoj ženi poput naše predsjednice - kaže modni dizajner Ivan Alduk.

- Pažnju mi je, prije svega, odvukla frizura. Bila je tu poveća količina kose, ali, očito, i poveća količina laka jer se ni jedan uvojak nije pomicao. Boja haljine koju je Kolinda Grabar Kitarović odabrala je dobra, ali, da se mene pitalo, predložila bih joj ipak dužu crnu haljinu koja prekriva koljena, čime izdužuje žensku liniju i daje joj dodatnu notu elegancije - kaže modna kreatorica Matija Vuica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:34