SHOW UKRALA GWYNETH

FOTO: Blještavilo na modnim nagradama u New Yorku

Gala večer dodjele američkih nagrada za modni dizajn CFDA u Lincoln Centeru u New Yorku bila je u znaku Alexandera McQueena
 AP

Uz puno lijepih žena i fantastičnih haljina, u ponedjeljak navečer dodijeljene su američke nagrade za modu CFDA, koje se svake godine daju mladim talentima i onima koji su ostavili trag u modnoj industriji. Britanski dizajner Christopher Bailey, kreativni direktor Burberryja, dobio je u ponedjeljak prestižnu međunarodnu nagradu za svoj rad. Dizajnerom godine za žensku odjeću proglašen je Marc Jacobs, a za mušku dvojac David Neville i Marcus Wainwright, koji rade za Rag&Bone.

Glumica

odala je priznanje pokojnome modnom dizajneru Alexanderu McQueenu. Noseći njegovu haljinu hrabrog uzorka iz kolekcije za jesen 2010., ponovno je rekla koliko je žalosti njegova smrt i da će se uvijek pitati što bi taj modni genij smislio sljedeće.

Počast McQueenu

McQueenu je odana počast i na ceremoniji jer su manekenke nosile njegovu posljednju kolekciju na pisti, a posthumno je dobio i specijalnu nagradu za doprinos modi odbora direktora CFDA-e.

Gwyneth Paltrow također je na crvenom tepihu nosila haljinu jednog pobjednika. Obukla je crnu asimetričnu usku haljinu Michaela Korsa koja joj je pristajala kao salivena i zbog koje su je mnogi proglasili najbolje odjevenom te večeri. Dizajner je dobio nagradu za životno postignuće u modi. Supermodel Iman, koja je došla u društvu supruga i legendarnog muzičara Davida Bowieja, dobila je nagradu kao modna ikona. Blistala je u crnoj haljini, pri dnu ukrašenoj perjem dizajnera Giambattiste Vallija. Mladi dizajner Alexis Bittar trijumfirao je u kategoriji modnih dodataka.

Zov crvenog tepiha

Sponzorske nagrade pokrovitelja Swarovskog za žensku odjeću dobio je omiljeni dizajner američke prve dame Jason Wu, a za mušku odjeću Richard Chai.

Zovu crvenog tepiha nisu mogle odoljeti mnoge zvijezde. Jessica Biel, Dakota Fanning, Rachel Weisz, Mary-Kate i Ashley Olsen te Alexa Chung bile su među uzvanicima koji su došli na modnu gala večer.

CFDA je organizacija koja obuhvaća više od 350 američkih dizajnera ženske i muške odjeće, nakita i modnih dodataka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:27