U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

FOTO: DOMAĆE LJEPOTICE U SPORTSKOM IZDANJU Splićani odradili trening Aktivne Hrvatske, vježbanju se pridružile i neke naše zvijezde

 
Danijela Martinović; Ana Gruica, Danijela Martinović i Renata Sopek; Anamarija Asanović
 Promo

Koliko je važno prepoznati značaj redovne tjelesne aktivnosti i brige za zdravlje pokazali su Splićani koji su na Rivi odradili trening Aktivne Hrvatske. Iako je bilo vruće i nisu bili najbolji uvjeti za vježbanje, ove hrabre vježbače to nije omelo da svojim primjerom pokažu nama ostalima kako nema isprika da svakoga dana svome tijelu ne podarimo svojevrsni servis u obliku treninga. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a u suradnji s Gradom Splitom i TZ grada Splita.

- Iako je bilo vruće, trening je bio zanimljiv i usvojili smo neka nova znanja. Uvodna predavanja bila su zanimljiva, a isto tako saznali smo nešto više od tima Hrvatske liječničke komore. Drago nam je ako ćemo našim primjerom potaknuti i druge u Hrvatskoj da više vježbaju - izjavila je vježbačica Ana iz Splita.

Pripadnici Počasno-zaštitne bojne Hrvatske vojske pod vodstvom stožernog narednika Dalibora Delića ususret treningu prikazali su atraktivne elemente njihova spartanskog treninga koji je izazvao veliko zanimanje Splićana, ali i brojnih turista. Tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pod vodstvom Ivana Antunovića, Lukrecije Dragić, Borne Butijera i Tiana Jagarića dobro je namučio i razgibao vježbače. Vlastitom težinom uz pomoć lopte usvojili su nove vježbe koje će svakodnevno primjenjivati. Hrvatska liječnička komora mjerila je indeks tjelesne mase, a doktor Krešimir Dolić održao je uvodno predavanje.

- Hrvatska vojska i ove je godine vlastitim primjerom u suradnji s projektom Aktivna Hrvatska potaknula građane na aktivnost. U Splitu smo prikazali dio našeg treninga i vjerujem kako će ga i građani moći izvoditi uz stručni nadzor. Drago nam je da možemo sudjelovati u projektima koji promiču zdravlje i aktivnost naših građana - izjavio je stožerni narednik Dalibor Delić.

Splitsko vježbanje podržale su i brojne osobe iz društvenog i sportskog života Splita, poput glazbenica Danijele Martinović i Andree Šušnjare, vaterpolista Marina Divkovića, glumaca Ive Perkušića i Ane Gruice, Gianne Apostolski te mnogih drugih.

Generalni partner HEP vježbačima je darovao majice za trening, NIVEA prostirke za vježbanje, Mivela - vodu Vašeg srca. Najbolji sportaš u gradu Decathlon poklonio je lopte koje će vježbači svakodnevno koristiti za vježbu. Poliklinika Affidea educirala je i podijelila zanimljive brošure. Merkur osiguranje osvježio je sve nakon treninga zdravim Merkur smoothiem. Trenerski tim nakon vježbanja osvježio se zdravim obrokom u splitskom Terminalu F. Partneri projekta su Biotrening, Definicija hrane, poliklinika Vaš pregled, čiji je doktor Luka Banjšak vježbače podučio tehnici reanimacije te Falkensteiner Hotel&Spa Iadera.

Posljednji ovogodišnji trening je onaj Sunrise Yoge koji će Sandra Petra Pintarić održati u subotu, 6. listopada, na platou Gradec u Zagrebu. Za trening yoge možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2022 19:23