VELIKI ZAOKRET

FOTO: HRVATSKI PRINC HARRY PROŽIVLJAVA NAJLJEPŠE DANE Odustao je od svega, a onda ga je pod svoje okrilje uzela jedna od naših najseksepilnijih dama

 
 Zvonimir Ferina

Prije samo mjesec dana perspektivni model iz Poreča, 20-godišnji Robert Bojanić, dramatičnom objavom najavio je kako prekida manekensku karijeru nakon što ga je, objasnio nam je, duboko razočaralo "bijedno stanje na hrvatskoj modnoj sceni, gdje se modeli iskorištavaju za novac, a angažmani se dobivaju samo ako imaš dobre veze s određenim ljudima".

Reakcije okoline na Robertovo povlačenje iz svijeta mode mogu se svesti na tri riječi - tuga, šok i nevjerica.

- Neki su mi rekli da nisam normalan, da mi je taman krenulo i da je glupo sve zaustaviti, a neki su pak bili sretni zbog toga, iz samo njima poznatih razloga - rekao nam je Bojanić, jedini muški crvenokosi model u regiji.

Privatni album / Zvonimir Ferina

A onda se, krajem prošloga tjedna, desilo nešto o čemu ovaj "unikatni" Istrijan nije mogao ni sanjati. Naime, osobno mu se javila Vanja Rupena (39), bivša Miss Hrvatske, koja u Milanu u Italiji, gdje živi s obitelji, vodi vlastitu megauspješnu modnu agenciju VR MANAGEMENT.

- Vanja me kontaktirala još prije nekoliko tjedana i pitala jesam li još u svojoj agenciji, pohvalila je moje fotografije i rekla da imam puno potencijala za ovaj posao. Tad sam taman izišao iz bivše agencije, u kojoj sam bio skoro dvije godine, i stvarno sam imao namjeru potpuno se povući, ali evo, Vanja me baš ugodno iznenadila javljanjem. Upoznali smo se prošli vikend na snimanju. Jako je simpatična i na mene je ostavila baš dobar dojam. Imao sam priliku surađivati i s Vanjinom muzom Doroteom Živolić, koja je također iz Poreča, a uz modeling bavi se i pjevanjem - otkriva nam Robert.

Privatni album
Vanja Rupena, Dorotea Živolić i Robert Bojanić

O novim poslovnim poduhvatima još ne smije previše govoriti, ali kaže kako mu je trenutačni plan ići raditi u Sloveniju i Milano. A na koje je sve kompromise, kad je posao u pitanju, hrvatski princ Harry, kako su ga zbog upečatljive crvene kose od milja prozvali domaći mediji, spreman pristati?

- To sve ovisi o dogovoru s agentima. Do sad sam skidao samo majicu, ali gol nisam pozirao. Pristao bih na to, ali pod uvjetom da se ne vidi prednji dio tijela, i da je velika lova u igri, ne bih to napravio. Na to bih eventualno pristao kad bih dobio ulogu u nekom umjetničkom filmu. Ali inače nemam ništa protiv golotinje - kaže Bojanić.

Ovaj 20-godišnji model kao svoje najveće adute navodi visinu (186 cm), lice i tijelo, ali dodaje kako u modnome svijetu definitivno treba imati i onaj "x faktor", a njegov je, ističe, prirodna boja kose. U ove dvije i pol godine koliko radi, kao najlošija iskustva naveo je moraliziranje okoline i brojne neutemeljene predrasude prema modelima.

Zvonimir Ferina

- Samo izgled nije dovoljan, trebaš imati svoj određeni karakter, stav i komunikaciju - objašnjava Robert.

Otkrio nam je i koliko je uistinu poročna modna scena u Hrvatskoj.

- Toga ima u svakom poslu, ne samo manekenstvu. Najgora je ljubomora! A što se tiče alkohola i droge, prije ih je bilo više, pogotovo u ono vrijeme kad su na sceni bile Maja Morales, Simona Gotovac... Ali ako imaš svoj stav i nisi povodljiv, onda se sve to lako izbjegne. Ti sam biraš put kojim ćeš ići - puno modela je, nažalost, krenulo onim krivim, a onda se poslije kaju, okrenu se vjeri i crkvi... Mene osobno mjesta na kojima se konzumiraju opijati uopće ne zanimaju, radije subotom navečer pogledam neki dobar film - zaključio je Istrijan, kojega, sudeći po novoj suradnji s Vanjom Rupenom, čeka blistava budućnost i uspješna inozemna karijera.

Zvonimir Ferina
Robert Bojanić i Dorotea Živolić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:35