IVANČEVIĆ I FRANETOVIĆ

FOTO: HVALJENI MODNI DVOJAC eNVy room PROSLAVIO 15 GODINA NA SCENI Brojni poznati u Muzeju za umjetnost i obrt uživali u glamuroznoj kolekciji

 
Jelena Rozga, Mia Kovačić, Tatjana Jurić, Jelena Lešić
 Željko Puhovski / CROPIX

Modni dvojac eNVy room, Nikica Ivančević i Vjeko Franetović, u ponedjeljak je revijom u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt obilježio 15 godina modnog stvaranja.

Slavljenička kolekcija branda odisala je glamurom i dekadencijom osamdesetih, ali i raskošnim siluetama nadahnutima Viktorijanskom erom. Limitirana kolekcija sastavljena od 30 modela, poput svojevrsnog hommagea, sastavljena je od mnogih prepoznatljivih lajt motiva koji čine neizostavni dio eNVy room estetike poput velikih mašni i volana, eksperimenata s volumenom ili pak suprotnosti prozirnih i punih materijala.

Reviji su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog života poput, između ostalih, modne agentice Tihana Harapin Zalepugin, glumice Bojane Gregorić Vejzović, televizijske voditeljice Barbare Kolar, glumice Kristine Krepele, Jelene Lešić, pjevačice Jelene Rozge, voditeljice Nevene Rendeli Vejzović, pjevačice Nine Badrić, manekenke Korane Gvozdić, komičara Ivana Šarića, voditeljice Mije Kovačić, voditeljice Tatjane Jurić

Od samih početaka 2004. godine, svoje su kolekcije prikazivali na revijama koje su uvijek bile pedantno scenografski aranžirane i promišljene kako bi publici ponudile nezaboravan doživljaj, a zbog svega toga eNVy room je ubrzo nakon osnutka 2004. godine privukao pažnju domaće modne struke i publike.

Ivančević i Franetović veliku će obljetnicu branda, osim revijom, ovjekovječiti i izložbom u Muzeju za umjetnost i obrt koja svoja vrata otvara 28. listopada, a koja će pomno selektiranim kreacijama publici ponuditi presjek njihovog 15-godišnjeg modnog stvaralaštva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:42