ZA SVAKU POHVALU

FOTO: IZLOŽBA 'MASKE ZA OSMIJEH' Cijenjeni slikari, kipari i kostimografi uključili se u humanitarnu akciju za program 'Škola u bolnici'

 PROMO

Humanitarna izložba 'Maske za osmijeh' u organizaciji Rotary kluba Zagreb Agram s velikim je uspjehom održana u Galeriji Klovićevi dvori.

Maske su s velikim veseljem izradili renomirani slikari, kipari i kostimografi Zoltan Novak, Dalibor Stošić, Nenad Vorih, Paulina Jazvić, Dimitrije Popović, Fadil Vejzović, Đenisa Pecotić, Jagoda Buić, Ivica Propadalo, Saša Šekoranja, Staša Čimbur, Jadranka Pavelić, Miljenko Bengez, Mirna Sporiš i Vladimir Dodig Trokut.
Donacije prikupljene na izložbi namjenjene su projektu 'Škola u bolnici' Klinike za dječje bolesti Zagreb.
Ravnateljica 'Škole u bolnici' Lidija Sosa Šimenc nije krila zadovoljstvo pokrenutom inicijativom.

- U ime naših učenika, malih pacijenata, njihovih roditelja i svih nastavnika, veliko hvala svima. Sedamnaest učitelja 'Škole u bolnici' redovito održava nastavu na deset bolničkih odjela, a ovisno o zdravstvenom stanju naših učenika rad se odvija individualno ili skupno. Do danas je kroz 'Školu u bolnici' prošlo oko 14.000 učenika od prvog do osmog razreda osnovne škole. Mnogi od njih zasigurno ne bi završili razred da nije bilo ovog programa jer su čitavu godinu, ili čak i više godina, proveli na bolničkom lijecenju - izjavila je Lidija Sosa Šimenc.
Dr. med. Zoran Bahtijarević, ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Zagrebu, presretan je i prilikom obilaska izložbe u društvu samih autora izjavio je:

- Naši pacijenti su zahvaljujući 'Školi u bolnici' sretniji, ispunjeniji i zadovoljniji te svakako uspješniji u svom daljnjem školovanju. 'Škola u bolnici' postupno se opremala nastavnim sredstvima i pomagalima te danas možemo reći da je suvremeno opremljena. Brojne donacije u tome svakako pomažu i vjerujem da možemo i da hoćemo učiniti još puno više - zaključio je Bahtijarević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:48