NEOBIČNO OTKRIĆE

FOTO: JASTUČNICA PUNA ZMIJA OSTAVLJENA IZA VATROGASNOG DOMA Nitko ne zna tko ih je donio, no to nije najčudnija stvar u cijeloj priči

 
 RSPCA / Twitter

Jastučnica puna zmija pronađena je iza vatrogasnog doma u Farringdonu u Velikoj Britaniji.

U kanti za smeće otkriveno je 16 zmija, od čega 15 kukuruznih zmija i jedan piton, objavilo je na Twitteru Kraljevsko društvo za zaštitu životinja (RSPCA).

Pronađene životinje odnesene su veterinaru koji je ustvrdio da su u relativno dobrom stanju s obzirom na način na koji su ostavljene.

No najzanimljivije u čitavoj priči je to što je ovo već drugi ovakav pronalazak. Naime, i prije nekoliko dana na istom mjestu pronađena je jastučnica s 13 zmija, sve kraljevski pitoni, od kojih je jedna bila mrtva.

'Ne mogu vjerovati da smo na istom mjestu opet pronašli zmije', kazala je Heidi Cleaver iz RSPCA-a. 'Zmijama je nužna toplina i svjetlost pa je pravo čudo što su preživjele. Osim toga, sigurno im je bilo jako stresno što su bile tako nagurane zajedno.'

Do prvog otkrića došlo je usred nevolja koje je prouzročila oluja Dennis i zbog koje je poplavljeno ogromno područje.

Zmije ne mogu same održavati tjelesnu toplinu i za to ovise o okolišu. Kad im je prehladno, zmije se ne mogu ni micati ni hraniti, a oslabi im i imunološki sustav pa su podložnije bolestima.

RSPCA moli sve koji eventualno nešto znaju o ovom slučaju da se jave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2023 21:48