UPOZNAJTE OVO I ONO

FOTO: KOZA SE TJEDAN DANA SMUCALA SA SUSJEDOVIM OVNOM I EVO ŠTO SE DOGODILO Vlasnicu farme pet mjeseci kasnije iznenadili umiljati hibridi

 
Ovo i Ono
 Profimedia, Press Association

Angela Bermingham bila je prilično iznenađena kad se na farmi u Murneenu u Irskoj prije šest tjedana njezina koza Daisy ojarila. Jedino objašnjenje graviditeta pronašla je u Daisynom smucanju sa susjedovim ovnom Cheviotom koje je trajalo tjedan dana na zajedničkom dijelu livade. Pet mjeseci kasnije stigli su blizanci kovce (engl. geep), mješanci koze i ovna.

Angela ih je nazvala Ovo i Ono (This i That) jer kao križanci imaju neke odlike ove i one vrste.

‘Nikad se ne odvajaju, poput male djece su. Obožavaju se igrati i skakati. Na trenutke me podsjećaju na srnu jer su jako, jako brzi. Mogu preskočiti bilo koju ogradu. Skakali su kroz prozor sa samo tri tjedna, i to im je mačji kašalj’, rekla je Angela za Metro.

Romantični susreti između koze i ovna rijetko daju zdravo potomstvo. Zbog razlike u broju kromosoma većina takvih križanaca su mrtvorođena, no svako malo dogodi se anomalija u statistici.

U galeriji pogledajte umiljate malce:

Angela kaže da je posumnjala da su njezina koza i susjedov ovan nešto više od prijatelja kad se Daisy samoinicijativno prošlo ljeto preselila na njegov pašnjak.

Vlasnik ovna Michael Holmes potvrdio je njezine sumnje: ‘Osim ako se nije dogodilo nekakvo čudo, ne znam što bi drugo bilo. U blizini nigdje nema nijednog jarca, nijednog drugog mužjaka tako da nitko drugi ne može biti otac. Ovo je prvi put da sam se susreo s kovcom. Znam da je jako rijetko da se uopće okote živi, a još je rjeđe da su to zdravi blizanci! Za to još nisam nikad čuo.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 02:12