BIZARNOST NA COACHELLI

FOTO: LJEPLJIVA POŠAST MEĐU LJEPOTICAMA Samoljepljive trake totalni su hit unatoč cijeni, ali ne sviđaju se svima

 
 Profimedia, Mavrixphoto

Brojne svjetske glazbene i glumačke zvijezde za vikend su stigle u Kaliforniju gdje se gotovo deset dana održava Coachella Valley Music and Arts Festival. Naravno, društvene mreže preplavile su fotografije s koncerata, a u prvom planu su modne kombinacije koje variraju od grudnjaka, mrežica i bikinija do samoljepljivih traka.

Da, dobro ste pročitali - samoljepljivih traka. Ako ste već pretraživali relevantne hashtagove, onda ste sigurno primijetili i tu neobičnu modu koja ove godine posebno dolazi do izražaja, a za koju možemo zahvaliti Joelu Alvarezu, dizajneru iz Miamija koji je prije više od deset godina pokrenuo Black Tape Project i - uspio.

Alvarez se probio na modno tržište izrađujući kupaće kostime od samoljepljive trake, odnosno pojednostavnimo stvari - lijepeći šarene trake po golim tijelima manekenki. Posljednje dvije godine probio se na međunarodne piste i izazvao brojne reakcije riskantnim ‘kreacijama’, a sudjelovao je i na prestižnom Tjednu mode u New Yorku i u Miamiju. Svoj rad opisuje kao umjetnost jer Alvarez pomno i smišljeno razmješta i lijepi raznobojne trakice pa modeli na koncu pomalo i izgledaju poput platna.

FOTOGALERIJA: Moda - samoljepljive trake

No, nisu svi oduševljeni. Brojni korisnici društvenih mreža, zahvaljujući kojima se Alvarez i probio, ističu da se ove kreacije mogu smatrati i iskorištavanjem. Jedan korisnik Twittera je napisao:

- Ovo je mizogina, degradirajuća takozvana moda! Kako Tjedan mode u New Yorku to uopće može podržati?

Alvarez radi samo sa ženskim modelima što je također izazvalo negativne komentare.

- Nema muškaraca? Šokirana sam… Zar nije ovo samo metoda da žene na plaži budu gotovo gole i da muškarci onda mogu sliniti za njima?

View this post on Instagram

Festival ready? Get your tape today. Link in bio

A post shared by Joel Alvarez (@blacktapeproject) on

Naravno, mnogo je onih kojima se jako sviđa što radi, no možda promijene mišljenje kad čuju koliko naplaćuje. Želite li ga angažirati za live nastup, to će vas koštati 77.000 dolara (malo više od pola milijuna kuna). Dolazak njegovih modela na festival, koncert ili u klub naplatit će 55.000 dolara, odnosno oko 350.000 kuna. Želite li privatnu seansu zajedno sa setom fotografija, morat ćete izdvojiti između 700 (oko 4.600 kuna) i 1.400 dolara (nešto više od 9.000 kuna), piše Herald Sun. Održava i seminare kako pravilno izrezivati i lijepiti trake na ljudska tijela, a ulaznice stoje između 4.500 i 7.000 kuna. No, možete i sami isprobati lijepljenje tako da preko njegove stranice kupite ljepljive trake koje koštaju između 300 i 500 kuna.

Također, obožavatelje će možda šokirati činjenica da ove kreacije nisu tako postojane, a time ni praktične. Premda mediji često to nazivaju kupaćim kostimima, na njegovoj je stranici istaknuto da ljepljive trake nisu vodootporne te da ih može skinuti i ‘pretjerano znojenje’.

Alvarez je i sam stigao na Coachellu gdje sudjeluje na Tjednu mode u Palm Springsu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:59