PRONAŠLI JE NA NASIPU

FOTO: LJUDI SU SE OPET POKAZALI KAO NAJVEĆE ZVIJERI Netko je u Zagrebu sačmaricom pucao u ženku dabra, u oporavilištu ZOO vrta nisu je uspjeli spasiti

 
 FACEBOOK

Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta, u četvrtak je na Facebooku objavio tužnu vijest o stradavanju životinje u našoj metropoli, a po svemu sudeći, za ovaj slučaj krivac je, nažalost, bio - čovjek.

- Iza nas je teška noć. U srijedu popodne na savskom nasipu kraj Mladosti preuzeli smo dabra u jako teškom stanju. Odvezli smo ga u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba.

Utvrđeno je da je ženka te da je u životnoj opasnosti. Na koži smo odmah opazili velike i gnojne upale. Najvjerojatnije je na nju pucano, jer najveća rana djeluje kao da je uzrokovana sačmom. Tri sata čistili smo rane s jakim upalnim procesima. Neke su djelovale zastrašujuće. Bilo je tu ličinki muha, a u nekim ranama čak su se izlegli crvi.

Unatoč našim nadljudskim naporima, dabrica, nažalost, nije dočekala jutro - napisao je na društvenoj mreži gospodin Skok.

- Strašno. Ne mogu shvatiti da netko po nasipu, usred grada, hoda s puškom u ruci. Jadna životinjica, što je ona nekome skrivila - s pravom se u komentarima pitaju zgroženi Zagrepčani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:21