POPUT LADY GAGE

FOTO lzložba u berlinskom muzeju šokirala javnost: Pogledajte haljine od hobotnice, ribe i čokolade!

A model wears a creation made of seaweed and octopus by chef and food designer from South Tyrol Roland Trettl at the communications museum (Museum fuer Kommunikation) in Berlin on October 28, 2011. From October 29, 2011 to January 29, 2012, the museum presents around 50 photographs created by Trettl and photographer Helge Kirchberger, showing models wearing eatable Haute Couture fashion made of vegetables, fish skin, octopuses, caul fat and other food. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
 ODD ANDERSEN

BERLIN - Izložba fotografija u berlinskom Muzeju komunikacija, čija je tema „Modna hrana“, podigla je veliku medijsku prašinu. Nesvakidašnje kreacije od hobotnice, morske trave, mesa i čokolade, predstavljaju pravi eksperiment u visokoj modi.

Naime, oni su u suradnji sa Rolandom Trettlom, šefom kuhinje iz Austrije, i fotografom Helgom Kirchbergerom snimili set neobičnih fotografija koje su posjetitelji imali priliku vidjeti u okviru "Fashion Food" izložbe.

Posjetitelji muzeja ostali su iznenađeni kada su ugledali manekenke koje poziraju u nesvakidašnjim kreacijama, poput tunike od hobotnice, haljina od mesa i čokolade.

Oko 50 fotografija je izloženo u Muzeju komunikacija u prijestolnici Njemačke.

Izložba će trajati do 29. siječnja. Radi se o analizama ukusa suvremenog društva, kičastim modnim trendovima, kao i potrošačkom društvu.

- Slike nisu pornografske i vulgarne, ali su erotične i provokativne i postavljaju razna pitanja, rekla je direktorica muzeja Lieselotte Kugler.

Na otvaranju izložbe su bili i živi modeli.

Jedan od fotografa je opisao kako su slikali haljinu napravljenu od čokolade.

- Imali smo samo dvije minute za fotografiranje i ekipu od 20 ljudi. Nakon toga haljina se počela topiti. To je jedinstveno umjetničko djelo sastavljeno od hrane, materijala i forme, ispričao je fotograf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:56