PRVA DAMA SA STILOM

FOTO: MELANIA OČITALA MODNU LEKCIJU Nikome ne dozvoljava da joj se miješa u modne odabire, a politiku tu ne želi ni čuti

 Carlo Allegri / REUTERS

Na stranu politika, Melania Trump je očitala modnu lekciju konkurentici svog supruga, ali i drugim damama koje su sudjelovale u kampanji. Kako pišu američki mediji, sve se čini da će barem u tom segmentu biti dostojna zamjena Michelle Obami, koja je ovih godina bila na glasu kao jedna od prvih dama s najviše stila.

Slovenska supruga Donalda Trumpa rekla je da je od majke Amalije, koja je bila krojačica i dizajnerica u tvornici dječje odjeće Jutranjka, koja više ne postoji, naslijedila ljubav prema modi i dizajnu i pokazala je tijekom cijele kampanje da u modnom smislu nije potpuna ziherašica i da joj manekensko iskustvo pritom itekako pomaže.

Za izlazak na glasanje Melania Trump odabrala je usku haljinu bez rukava, prljavo bijele boje s potpisom Michaela Korsa, a preko je nosila kaput svjetlosmeđe boje sa zlatnim gumbima francuske modne kuće Balmain. Donald Trump je na glasanje nosio skupocjeno odijelo talijanske marke Brioni koju nazivaju ‘Ferrarijima među odijelima’. Hillary Clinton je ostala vjerna dizajneru od kojeg ne odustaje - Ralphu Laurenu - čiju je jaknu i hlače odabrala za glasanje na dan izbora.

Ralph Lauren je samo jedan u nizu dizajnera koji je u ovoj kampanji otvoreno podržao demokratsku kandidatkinju, a osim njega potporu su izrazili i Diane von Furstenberg, Tory Burch, Elie Tahari, Joseph Altuzzara, Prabal Gurung i drugi.

Melania je inače poznata po tome da ne dozvoljava nikome da dovodi u pitanje njezine modne izbore, a sve što nosi kupuje sama, piše portal WWD. Njezina je glasnogovornica rekla da je Korsovu haljinu koju je nosila na izbore kupila u dućanu na Madison Avenueu, a Balmainov kaput preko Net-a-portera.

Michael Kors je također u ovoj kampanji podržao Hillary Clinton, no Trumpova žena ne razmišlja o politici kad bira što će odjenuti. Tako je na finalnu predsjedničku debatu nosila Ralpha Laurena, na drugoj debati je izazvala modne kritike u neobičnoj ružičastoj Gucci košulji, a na prvoj je oduševila u haljini golih ramena s potpisom Dolce & Gabbana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 18:44