OBITELJ NA SIGURNOM

FOTO: NEODOLJIV PRIZOR IZ MAKSIMIRA Mama patka i njenih 10 pačića sigurno prepraćeni do parka; pomagali su i slučajni prolaznici

 ZOO Zagreb

Prizor koji su jučer mogli vidjeti svi koji su prolazili Maksimirskom ulicom u Zagrebu, bio je istodobno urnebesno smiješan i apsolutno neodoljiv.

Glavna junakinja priče jedna je patka, novopečena mama, sa svojih deset mališana, koja je odlučila da s okretišta tramvaja na Borongaju treba doći na neko mirnije mjesto. Istina je da na cestama ima manje automobila, no ipak, put do nekog sigurnog područja ovoj povećoj obitelji bio je pravi izazov.

Na svu sreću, umiješali su se ljudi. Oni koji su htjeli pomoći, naravno.

Pozvali su hvatače iz Dumovca, koji su patke najprije pokušali uloviti s ciljem da ih prebace u Maksimir. No, mama patka nije baš imala povjerenje u ljude, kao i svaka pametna životinja, pa im je izmicala. Zbog toga su hvatači procijenili kako nije najbolje da je gnjave mrežom, nego su ovoj obitelji odlučili biti podrška na putu.

I to ne bilo kakva - pratili su ih sve do parka Maksimir. Nama je to možda nekoliko minuta hoda, ali simpatičnim životinjicama trebalo je dva sata. Bio je to dugačak put, pun opasnosti. Trebalo je prijeći cestu, pregegati se preko maksimirskih sportskih terena i uz stadion, pa opet preko ulice, sve do sigurnosti parka.

Hvatači iz Dumovca strpljivo su hodali uz patke, ali nisu bili jedina pratnja - pridružila im se jedna gospođa koja je postala pravi zaštitar i branila je simpatične ptice dok su one prolazile preko terena na kojem živi nekoliko mačaka. Misija je uspješno obavljena, mama i mališani su došli do sigurnosti parka.

Želimo im dug, siguran život i da se ne približavaju ljudima. Tako je za njih sigurnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 17:35