KENT NAS IZNEVJERIO

FOTO: NEVJERICA U MAKSIMIRU, A LOŠE VIJESTI STIŽU I IZ RUSIJE Životinje se urotile protiv Hrvatske!

 
Gibon Kent u zagrebačkom ZOO-u pšosegao je za hranom u ruskoj babuški i tako predvidio pobjedu Rusije u subotu
 Promo / Zoološki vrt grada Zagreba

Gibon Kent u petak je priredio šok ravnatelju Zoološkog vrta grada Zagreba Damiru Skoku i drugima koji su prisustvovali prognozi rezultata za subotnje četvrtfinale na Svjetskom nogometnom prvenstvu između Rusije i Hrvatske.

Kent je predvidio da će u utakmici četvrtzavršnice prvenstva koja se igra u Sočiju, pobijediti ruska reprezentacija.

‘U vanjski su dio nastambe prvo istrčale Fiona i Kulička. Fiona je odmah posegnula za hranom iz hrvatske babuške, a počastila se i njezina mama. Vjerovali smo kako će im se pridružiti i Kent. Budući da ga neko vrijeme nije bilo na vidiku, u publici je rasla zabrinutost. Opravdano! Kad se napokon pojavio, poslužio se povrćem i voćem iz ruske babuške. Upravo to, prema našim pravilima, otkriva pobjednika. Osjećaji su nam pomiješani. S jedne strane želimo vjerovati kako je Kent sjajan prognostičar, a s druge strane srcem smo uz Vatrene. Možda je upravo ženski dio obitelji gibona ovaj puta u pravu’, rekao je Damir Skok.

Promo / Zoološki vrt grada Zagreba

Promo / Zoološki vrt grada Zagreba

Događaj je pratila i Natalia Iakimchuk, prva tajnica Veleposlanstva Ruske Federacije. Iako ju je razveselila Kentova prognoza, rekla je da su Rusi svjesni snage hrvatske reprezentacije.

Ništa puno drugačije nije bilo ni u Rusiji. Lav Lord, bijela medvjedica Aurora, bajkalski mačak, svi redom prognoziraju pobjedu nad Hrvatskom u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva, donose u petak ruski portali.

Pred lava Lorda u zoološkom vrtu u Sahalinu stavili su dvije posude s mesom - jednu s hrvatskom i jednu s ruskom zastavom. Naravno, lav je kao pravi patriot izabrao zdjelu s ruskim stijegom, izvještavaju Ria novosti. Ne samo da je smazao meso nego i zastavicu, zajedno sa slamčicom, dodaju Rusi, hrabreći se pred srazom s Hrvatima.

Aurora, an eight-year-old female polar bear, chooses Russia while attempting to predict the result of the soccer World Cup match between Croatia and Russia during an event at the Royev Ruchey Zoo in Krasnoyarsk, Russia July 5, 2018. REUTERS/Ilya Naymushin
Ilya Naymushin / REUTERS
Bijela medvjedica Aurora navalila je na rusku lubenicu odredivši tako Rusiju kao pobjednika

Bijela medvjedica Aurora iz Parka flore i faune Roev potok u Krasnojarsku također je predskazala pobjedu Rusije u četvrtzavršnici izabravši između dvije lubenice onu s ruskom zastavom. Njezin partner Feliks kasnije je dokrajčio hrvatsku lubenicu, pišu Ria novosti. Podsjećaju da je Aurora pogodila ishod predsjedničkih izbora u SAD-u.

Na ruskim portalima pojavio se i snimak neimenovanog mačka iz bajkalske regije koji je između dvije zdjelice s hranom na kojima su hrvatska i ruska zastava, odabrao onu s ruskom. Ne navodi se, međutim, što je bilo u kojoj zdjelici.

5529370 13.06.2018 Cat Achilles predicts the result of the World Cup opening soccer game between Russia and Saudi Arabia, in St.Petersburg, Russia, June 13, 2018. Achilles predicted Russia's victory. The World Cup 2018 will start on June 14 and take place in 11 cities across Russia. Sputnik, Image: 374779043, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sputnik
Profimedia, Sputnik
Mačak Ahil iz Ermitaža predvidio je pobjedu Rusije

Najpopularniji životinjski vidovnjak ovih dana ipak je mačak Ahil iz Ermitaža, koji je, kako se podsjeća, do sada bez greške predvidio ishod ruskih utakmica s Egiptom i Saudijskom Arabijom, pobjedu Irana nad Marokom i pobjedu Brazila nad Kostarikom, piše portal TurStat.

Drugi na ljestvici popularnosti je medvjed Jakov iz Moskve, koji je pogodio ishod četiri utakmice, a treća je tapirica Kleopatra iz zooparka Limpolo iz Nižnjeg Novgoroda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:14