KAKVA PARADA

FOTO: NIKAD EKSTRAVAGANTNIJA MET GALA Od striptiza do lustera na glavi - pogledajte što su slavne ljepotice sve stavile na sebe

 
 Profimedia, Press Association, Abaca Press

Tema ovogodišnje Met Gale, koja se tradicionalno u svibnju održava u New Yorku, bio je hommage neumjerenim i pretjeranim modnim ekstravagancijama i poznate ljepotice nisu razočarale.

Bilo je tu svega, od prilično suzdržanih kreacija koje su vukle na holivudski glamur do striptiza i lustera na glavi.

Doduše, manekenke i glazbenice bile su nešto hrabrije od glumica koje su u odabirima bile umjerenije. Gosti su dobili zadatak odjenuti se u okviru teme 'Camp: Notes On Fashion', a svoje su odabire predstavili u njujorškom Muzeju umjetnosti Metropolitan.

Inspiraciju za ovogodišnju temu pronašli su u eseju Susan Sontag iz 1964. ‘Notes on Camp’ u kojem kao jednu od temeljnih modnih postavki iznosi ‘ljubav prema neprirodnom - umjetnom i pretjeranom’.

Naravno, to je inspiriralo poplavu krajnje bizarnih kreacija od Lady Gage koja je izvela striptiz na crvenom tepihu do Billy Porter koju je inspirirao bog Sunca sa zlatnim krilima i zlatnom šminkom koja je gotovo u potpunosti prekrivala lice. Pogledajte kako su se sinoć sredile zvijezde...

FOTOGALERIJA: Lude kreacije na crvenom tepihu Met Gale

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:45