ODLAZAK POD NOŽ

FOTO: OMILJENA LJEPOTICA S TV-a U JEDNOM TRENUTKU BILA JE NEPREPOZNATLJIVA Nije jednostavno ni jeftino ni kad se pokajete, evo što vas čeka

 
Courteney Cox
 REUTERS

žaliFileri, uključujući i botoks, svakako su najpopularnije neinvazivne metode kojima se plastični kirurzi koriste za korigiranje nepravilnosti na licu i tijelu, za kojima posežu u prvom redu filmske i estradne zvijezde, ali i anonimne osobe iz susjedstva. Neki su ponosni na svoje najveće preobrazbe, gotovo zaljubljeni u svoje plastične operacije i ne kriju ih. Štoviše.

- Definitivno vjerujem u plastične operacije. Ne želim postati stara krpa, to jednostavno nije zabavno - izjavila je Scarlett Johansson.

Dok su injekcije usana Kimberleigh Marie Zolciak-Biermann i njezine kćeri Brielle Biermann česta tema rasprava, Biermann je nedavno otkrila drukčiji tip injekcija koje je dobila njezina mama kao punila za ušne školjke, jer su joj veliki problem stvarale preteške dijamantne naušnice, piše Slobodna Dalmacija.

No u zadnje vrijeme nemali je broj osoba koje su odlučile ukloniti sav "ugrađeni materijal", bilo zato što im se učinjene korekcije više ne sviđaju, ili im je naprosto istekao rok trajanja.

Courteney Cox, američka filmska i televizijska glumica te bivši model, samo je jedna od slavnih osoba koja je javno priznala da je uklonila sva punjenja na svome licu i prepustila se prirodnom procesu starenja. Cox je medijima objasnila i zašto je prije pokušavala zaustaviti spomenuti proces.

View this post on Instagram

I love the Irish!!! Happy St. Patrick’s Day!!

A post shared by Courteney Cox (@courteneycoxofficial) on

- Prirodna sam koliko mogu biti. Osjećam se bolje jer izgledam kao ja - izjavila je medijima. Njezino promijenjeno lice nije doživljeno kao šok budući da se još prošle godine u emisiji "Running Wild" Bearu Gryllsu požalila zbog kozmetičkih postupaka kojima se podvrgnula.

- Rekla bih da je to uobičajena stvar kroz koju prolazite dok starite, pogotovo u Hollywoodu... Morate prihvatiti da starite i to je nešto što mi je bilo teško. Pokušala sam držati korak s vremenom na način koji je bio nešto kao održavanje - rekla je.

Također je opisala kako holivudski način života normalizira ideju ponovljenih estetskih postupaka. Cox bi liječnik često sugerirao da "ubrizga malo punila", da joj to neće učiniti nikakvu štetu.

- Nisam to shvatila sve dok jednog dana nisam pristala i otišla.

Courteney je izjavila kako je njezino iskustvo s punilima dolazilo postupno, odlazila je raznim liječnicima da joj naprave male korekcije koje su se zbrajale godinama, ali o kojima "nemaš pojma dok ne odeš", povjerila se i na kraju zaključila da to ne izgleda dobro i da se nije mogla prepoznati na fotografijama.

View this post on Instagram

when freckles were my friends... #tbt

A post shared by Courteney Cox (@courteneycoxofficial) on

Na kraju je Courteney iznijela i svoj osvježeni stav o starenju: ​"Otpustila sam sva svoja punila. Prirodna sam koliko mogu biti. Mislim da sad više sličim osobi kakva sam bila prije prilagodbe. Znam da će se sad stvari promijeniti. Sve će se opustiti.

Pokušavala sam sve učiniti da se ne opusti, ali zbog toga sam izgledala lažno. Trebaš mimiku lica, pogotovo ako imaš tanku kožu kao ja. To nisu bore - to su linije osmijeha. Morala sam naučiti prigrliti pokrete i shvatiti da punila nisu moj prijatelj - rekla je Cox, koja sad sebe prihvaća onakvu kakva jest, onakvu kakvu ju je Bog stvorio i zato nastavlja raditi, rasti i mijenjati se.

Dok se većina filera lica tijekom vremena samostalno razgrađuju, zbog čega ih se smatra privremenim tretmanom, fileri se mogu i ukloniti u bilo koje vrijeme ako ih ne volite. Prema RealSelf.comu, punila od hijaluronske kiseline mogu se ukloniti injekcijom hijaluronidaze koja otapa kiselinu, dok se ostala trajnija punila uklanjaju injekcijama steroida ili kirurškim zahvatima.

Fox nije prva koja je požalila što se podvrgnula korekcijama iglom ili skalpelom. Međutim, neki su slavni bili iznenađujuće otvoreni u vezi s podvrgavanjem plastičnim operacijama i kažu da su to često činili kako bi dobili ili zadržali posao, piše Slobodna Dalmacija.

Dakle, ako ste se ikad zapitali ima li vaš omiljeni voditelj, glumac, pjevač posao samo zato što je napravio facelift, razmislite o desecima onih koji su to doista učinili i priznali javno, ali i odustajali i vraćali se korak-dva natrag.

Učinila je to i glumica Heather Morris, koja je uklonila implantate. Gwyneth Paltrow je izjavila da joj je tretman botoksom učinio da izgleda "ludo" i nije ga više ponovila. Jennifer Grey pak kaže da je požalila što je korigirala nos jer je zbog toga izgubila i posao jer je izgledala neprepoznatljivo.

Usput je otkrila i najlakši način da zaštitite svoju kože od starenja, tako da redovito koristite SPF i stick od kokosova oraha iz Women's Health Boutiquea.

U nekoliko hrvatskih poliklinika za plastičnu i estetsku kirurgiju Slobodna Dalmacija provjerila je koliko su traženi zahvati "povratka u prijašnje stanje" i koliko koštaju.

- Zahtjevi za vraćanje na svoj prirodni izgled iznimno su rijetki u odnosu na zahtjeve za poboljšanje svog izgleda ili pomlađivanje. Cijene tih zahvata variraju ovisno o tome temelji li se odluka za tim zahvatom na nekoj komplikaciji (npr. stvaranje kapsule oko implantata dojke ili stražnjice koja uzrokuje deformitet) ili se radi o pukoj želji, odnosno promjeni mišljenja pacijenta.

Također variraju i ovisno o tome je li prvi zahvat učinjen u našoj poliklinici ili nam takav pacijent ili pacijentica dolaze s tim zahtjevom nakon operacije koja je učinjena negdje drugdje. U određivanju cijene takvog zahvata treba uzeti u obzir i složenost takvog postupka (npr. nakon vađenja implantata iz dojki, one su obješene i bez volumena, pa je u većini slučajeva potrebno učiniti podizanje dojki, odnosno mastopeksiju).

Uklanjanje silikonskog filera iz obraza i usnica rezultira neestetskim ožiljcima i deformitetima koje je onda potrebno korigirati dodatnim postupcima - pojasnila je doc. dr. sc. Sanda Stanec, specijalistica plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije u Poliklinici i dnevnoj bolnici Edumed.

- Vrlo rijetko pacijentice žele ukloniti implantate iz dojki, obično ako se odlučuju za drugu operaciju, žele promjenu implantata na veće. Cijena uklanjanja implantata iz dojki u lokalnoj anesteziji je 7500-8000 kuna, a u općoj za 2000 kuna više. Što se tiče botulinum toxina, njegovo djelovanje obično prestaje za nekoliko mjeseci, a hijaluron se razgradi za nekoliko mjeseci do godinu dana i korekcija nije potrebna.

Za tekući silikon i vađenje granuloma cijena ovisi o lokalnom nalazu, naravno i o anesteziji. Uvijek se opća anestezija naplaćuje oko 2000 kuna više od lokalne - kaže dr. Ana Maletić, specijalistica plastične kirurgije iz Poliklinike Maletić.

Cjenik

- vađenje implantata iz dojki: 8000 - 16.000 kn

- otapanje hijaluronskih filera: ubrizgavanjem enzima hijaluronidaze 600 kn

- uklanjanje silikonskih filera izrezivanjem iz tkiva gdje je apliciran: 2000 - 4000 kn

- uklanjanje botoksa nije moguće, čeka se spontana resorpcija koja se dogodi nakon četiri do šest mjeseci

- vađenje implantata iz stražnjice: 8000 - 10.000 kn

Poliklinika Tončić

Cijena postavljanja implantata u dojke iznosi 25.000 kuna, zamjena isto toliko, dok je vađenje znatno jeftinije, od 1000 eura do 25.000 kuna, ovisno o svakom pojedinom slučaju. Treba istaknuti da implantati u dojkama imaju svoj vijek trajanja i da ih treba zamijeniti nakon 10 do 15 godina. Botoks se sam razgrađuje tijekom tri do šest mjeseci, jednako kao i hijaluronsko punjenje usana, koje se kao prirodni materijal razgradi tijekom nekoliko mjeseci. Osobe koje su prije 15 ili 20 godina ugrađivale silikone u usne, što je metoda koja se više ne prakticira, sad dolaze u želji da im se silikon ukloni. Ponekad to nije moguće jer se silikon zgrudnuo, a ako se može izvaditi, može se zamijeniti vlastitim masnim tkivom i korigirati hijaluronom. U svakom slučaju, cijena je individualna pa je nemoguće govoriti o rasponu, jer cijena ovisi o više faktora.

Poliklinika Bagatin

Cijena zahvata kojima se želi vratiti stanje otprije određuje se na konzultacijama s plastičnim kirurgom ili dermatologom, ovisno o kojem se zahvatu radi, a ovisi o kompleksnosti zahvata. Ono što su Slobodnoj Dalmaciji mogli reći jest da razgradnja hijalurona košta između 700 i 800 kuna.

Poliklinika Eljuga

Cijene za neke od zahvata kao što je vađenje implantata iz dojki, otapanje hijalurona ubrizganog u usne ili lice, uklanjanje silikona iz usana, načelno su nešto manje nego kod ugradnje ako nisu potrebni neki dodatni zahvati radi korekcije. Jedino se botoks ne može ukloniti.

Jedinstvena cijena

Ako se odlučite na vađenje implantata iz dojki, to će vas u gotovo svim polilinikama - u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji - stajati 1000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:56