OAZA LUKSUZA

FOTO: OVO JE NAJSKUPLJA KUĆA U AMERICI Za vilu i vozni park traže 1,8 milijardi kuna, dizajner garantira: 'Zaboravit ćete da vanjski svijet postoji'

 bamluxury.com

Američko tržište nekretnina trenutačno prodaje najskuplju kuću u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema pisanju časopisa Forbes, luksuzna vila u Bel-Airu u Los Angelesu u Kaliforniji stoji 250 milijuna dolara (oko 1,8 milijarde kuna).

Osim nekretnine, novi vlasnik dobit će i vlastiti helikopter, vozni park s desetak automobila i motocikala, umjetničku kolekciju te sedam stalno zaposlenih ljudi.

bamluxury.com

Kuća se prostire na čak 3530 kvadratnih metara, ima četiri kata, 12 spavaćih soba, 21 kupaonicu i tri kuhinje.

Dizajner modernoga čuda Bruce Makowsky iz tvrtke BAM Luxury Group američkim medijima pohvalio se kako već ima desetak potencijalnih kupaca, iako je vila na tržištu tek dan i pol.

bamluxury.com

'Idealnog vlasnika zamišljam kao pravog obiteljskog čovjeka koji cijeni i voli ekstravaganciju, a zbog svih popratnih sadržaja koji dolaze s ovom nekretninom, neće imati ni potrebu izlaziti u vanjski svijet. S obzirom da pojedinac barem polovicu života provede u svome domu, ovo bi trebala biti njegova rajska oaza', izjavio je Makowsky.

Njegova kuća iz snova ima i vlastitu kuglanu s čunjevima od pravoga zlata, kinodvoranu s 40 sjedećih mjesta i ekranom promjera od devet metara, a u takozvanoj sobi za razbibrigu su stakleni biljarski stol i stakleni stolni nogomet.

bamluxury.com

Imanje ima i dva vinska podruma s najskupljim šampanjcima, ali i vanjski bazen s pripadajućim šankom i barom.

'Bogataši danas bez problema izdvajaju i do 300 milijuna dolara za luksuzne jahte na kojima borave najviše osam tjedana u godini. Siguran sam da će ovakva kuća, bez obzira na cijenu, vrlo brzo pronaći svojega vlasnika', kaže Bruce Makowsky.

bamluxury.com

Kako sam u šali kaže, jedina mana njegove luksuzne vile je ta što nije kraj mora, ali on je i za taj nedostatak pronašao rješenje. Oko kuće je iskopao jarke i napravio pravu mrežu kanala, a na jednom je čak usidrio i pravi brod, iako on zapravo niti nema gdje otploviti.

Baš poput broda, ni helikopter, koji je uključen u cijenu, nije za upotrebu, ali to, tvrdi Makowsky, nije ni bitno.

'Oni su isključivo za gledanje i divljenje', objasnio je dizajner najskuplje američke kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:15