ULIČNA STVARNOST

FOTO: OVOG MAČIĆA SE NETKO HTIO RIJEŠITI NOGOM Čučao je u grmlju u bolovima i plakao dok nije naišla dobra duša. No, tek sad mu je potrebna pomoć

 
 Andrea Knezović / Facebook

S ovakvim se prizorima volonteri u raznim hrvatskim udrugama za zaštitu životinja susreću svaki dan. No, dok većina ljudi ili ne čuje piskutave zvukove zapomaganja ili jednostavno okrene glavu i nastavi svojim putom, rijetki će zastati i pomoći drugom živom biću, pa bila to mala maca ili pas.

Zagrepčanka Andrea vodila je svog psa veterinaru u Rudešu kad je iz grmlja začula očajno mjaukanje koje je moglo značiti samo jedno - ‘jako me boli i gladan sam’. Naime, mačke su generalno pravi virtuozi u skrivanju tegoba i zdravstvenih problema pa je ovaj očajnički poziv upomoć znak da se radi o neizdrživom stanju.

U grmlju je našla mačića koji nije imao ni gram sala, kost i koža, s upaljenim i zatvorenim očima i nosom, a kako ga je odmah odvela veterinaru, ustanovljeno je i da je tako mala maca zadobila udarac što je pak uzrokovalo bruh. Trenutno dobiva niz lijekova, no najvažnije je da mu se popravi apetit kako bi ojačao za operaciju bruha.

Andrea Knezović / Facebook

Andrea Knezović / Facebook

‘Maca je letargična, mislim da je u velikim bolovima. Kad sam je izvukla iz grma, samo mi se opustila u ruci, bez straha od ičeg, pa i od velikog psa kojeg sam vodila u drugoj ruci. Mislim da je htjela doći van iz grmlja i tražiti pomoć, ali kako su joj oba oka bila zatvorena jednostavno nije vidjela kamo ide pa je samo plakala i dozivala. Kod veterinara je strpljivo podnosila sve preglede bez kolateralnih žrtava. Veterinar je rekao da je, obzirom na teško disanje, veličinu i posljedice, bruh vjerojatno posljedica udarca nečije noge. Kad je otvorimo znat ćemo pravo stanje, hoće li biti dovoljno krpanje ili će raditi rekonstrukciju uzimanjem mišića s nekog drugog dijela. Nadam se da će uspjeti jer mora ojačati za operaciju’, rekla nam je Andrea.

Ona je na Facebooku objavila apel za pomoć s financijskim troškovima, a u objavi možete pronaći detalje.

Andrea Knezović / Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:17