HUMANITARNA UTRKA

FOTO: PRETRČALI VIŠE OD 2300 KILOMETARA IZ SVOJIH STANOVA 'Pokazali smo kako izolacija ne mora biti pogubna za naše zdrave navike'

 

Gotovo pet stotina trkača u dva je tjedna pretrčalo više od 2300 kilometara bez da su uopće izašli iz svojih stanova. Rezultat je to poslovne utrke HT B2Run koja se ove godine zbog zabrana uzrokovanih koronavirusnom održalo u domovima brojnih domaćih poslovnjaka, profesionalnih i rekreativnih trkača te je preko noći postala najveći trkački online izazov organiziran ikada do sada u Hrvatskoj i šire. Zadatak je bio jednostavan. Sudionici su trebali pretrčati pet kilometara u svome domu, sve to zabilježiti putem službene Garmin Connect aplikacije i s kratkim videom te objaviti na svojim društvenim mrežama pod oznakom #HTB2RunChallenge #ostanidoma“.

- Svi zajedno pokazali smo kako izolacija ne mora biti pogubna za naše zdrave navike. I u najtežoj situaciji iskoristili smo naše potencijale i nakon cestovne utrke, traila i trekinga stvorili home run. Osobito mi je drago što su nam se priključili i poslovnjaci iz gradova i mjesta, gdje se se HT B2Run ne održava i otrčali svoju prvu utrku u najvećem sportsko-poslovnom događanju u Hrvatskoj - izjavio je Bojan Mušćet, koordinator trkačkih aktivnosti u Hrvatskom Telekomu i ambasador B2Run utrka.

Organizacijski tim HT B2Run poslovnih utrka ovu je situaciju prepoznao samo kao još jedan poslovno - sportski izazov te su od #ostanidoma izazova stvorili najveći „kućni trening“ kao zagrijavanje za utrke koje su najavljene u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Međutim, izazovu se nisu pridružili poslovnjaci – trkači samo iz ova četiri grada već iz cijele Hrvatske, točnije #HTB2RunChallenge #ostanidoma izazov trčala su 463 poslovnjaka iz 172 mjesta i grada koji su ukupno trčali 21.081 minutu, pretrčavši sveukupno 2.315 kilometara u više od 3 milijuna koraka, a prilikom čega su potrošili 160.198 kalorija!

Da ovi brojni kilometri ne bi bezveze propali, organizatori su, udruživši snage s GRAWE Hrvatska, sve pretrčane kilometre pridodati velikoj dobrotvornoj trkačkoj inicijativi #PoKRENI.

-Situacija u kojoj se trenutno nalazimo uči nas još više da svoje zdravlje i život moramo postaviti ili vratiti na vrh ljestvice prioriteta. Svjesniji smo nego ikad da nam se sva ulaganja u naše zdravlje u ovakvim situacijama višestruko isplaćuju. Stoga je izazov tu da nas podsjeća na dvije stvari – da cijenimo svoje zdravlje i da svojim, vrlo malim ulaganjem kao što je poklanjanje kilometara koje planiramo prijeći, možemo značajno pozitivno utjecati na živote djece koja će dobiti priliku po prvi puta potrčati. Hvala našim partnerima iz B2Run-a i cijeloj poslovnoj trkačkoj zajednici koja će nam pomoći u ostvarenju tog cilja - rekla je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing u GRAWE Hrvatska d.d.

Naime, GRAWE Hrvatska d.d., šestu godinu za redom, potiče na promišljanje o zdravlju i uvođenju zdrave aktivnosti u svakodnevicu. Kako bi dodatno motivirali pojedince na bavljenje najjednostavnijom aktivnošću – trčanjem, ovog je proljeća otvoren novi „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“ izazov kojim se pozivaju i izazivaju svi trkači i oni koji će to tek postati da svoje pretrčane kilometre daruju, a GRAWE će ih pretvoriti u donaciju od 100.000 kuna za kupovinu aktivnih proteza djeci s oštećenjem donjih ekstremiteta. Ova akcija započela je 2015. godine, a lani je cilj postignut u rekordnom roku te su kupljene aktivne proteze za prvo troje djece u Hrvatskoj koji na njih nemaju prava preko HZZO-a.

Sve HT B2Run poslovne utrke po novom će se rasporedu ipak trčati u listopadu, a ne dijelom u lipnju kako je prethodno najavljeno. Utrka u Zagrebu trčat će se prema već najavljenom rasporedu 1. listopada dok se ostale utrke trče u novim datumima: 8. listopada u Osijeku, 15.listopada u Rijeci i završno 22. listopada u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:34