AKTIVNA HRVATSKA

FOTO: RAD S MLADIMA KLJUČ JE ZDRAVE I SRETNE BUDUĆNOSTI Sve generacije vježbale u Rovinju: 'Sličnosti nas spajaju, ali različitosti obogaćuju!'

 
 Promo

Mladi su budućnost Hrvatske. Koliko je važna njihova edukacija o zdravlju i redovnoj tjelesnoj aktivnosti veliki dio Hrvatske još uvijek nije potpuno svjestan. S dva sata nastave tjelesnog, mlada Hrvatska nema prevelike nade u zdravu i aktivnu budućnost.

Baš zato sportsko - edukativni projekt Aktivna Hrvatska još jednom iz Rovinja, gdje su održani zajednički trening s građanima i mladima te radionica Mentalnog treninga, apelira na sve strukture društva na povećanu brigu o vlastitom tijelu i zdravlju. Projekt koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar - Kitarović okupio je stotinu građana svih generacija koji su kraj radnog dana iskoristili za dodatnu edukaciju i vježbu pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Održao se u sklopu projekta "Snaga djece u pokretu" koji ovih dana okuplja više od tri tisuće aktivnih mladih iz šire regije.

Radionica Mentalnog treninga "Što je uistinu pod mojom kontrolom" polaznicima će olakšati preuzimanje odgovornosti nad vlastitim izborima i odlukama. "Dobili su korisne alate koje će koristiti za vlastiti napredak. Sličnosti nas spajaju, ali različitosti nas obogaćuju!" - izjavila je Ana Kotzmuth koja je radionicu vodila s Igorom Čerenšekom.

Renata Sopek, Lukrecija Dragić, Tian Jagarić i Ivan Antunović s vježbačima svih generacija odradili su zanimljiv trening čije će elemente moći koristiti u vlastitoj svakodnevnoj vježbi. "Cilj ovog projekta je aktivacija što većeg broja građana. Iz grada u grad kroz godine vidimo kako raste svijest o potrebi za redovnom tjelesnom aktivnošću. Prije dvije godine u Rovinju je s nama vježbalo dvadesetak građana, dok ih je ovaj puta bilo stotinu!", izjavio je kineziolog Ivan Anutnović. Vježbače su bodrili i rukometna legenda Mirza Džomba te operni pjevač Ronald Braus.

- Dolazi nam lijepo vrijeme. Puno je načina kako možemo pokrenuti naše tijelo. Za djecu i mlade koji još uvijek rastu i razvijaju se tjelesna aktivnost je posebno važna. Redovita tjelesna aktivnost doprinosi razvoju zdravih mišića, zglobova, kosti, koordinaciji i kontroli pokreta, pruža vam i mogućnost za druženjem. Kako bi ostali zdravi važno je brinuti se o zdravlju, jesti raznovrsnu hranu, prati zube, dovoljno se kretati, piti dovoljno tekućine i ostalo.

U slobodno vrijeme družite se s prijateljima u pokretu, u igri, šećite, vozite bicikl, a ograničite vrijeme sjedeći u društvu mobitela, tableta, računala, televizora. Za mlade je važno biti tjelesno aktivan najmanje jedan sat dnevno. Budite aktivni, odgovorni i zdravi - apelira dr. Iva Pejnović Franelić iz Hrvatske liječničke komore.

Svi vježbači dobili su majice za vježbanje generalnog partnera HEP-a, NIVEA poklon za njegu tijela, Mivela vodu s kojom mogu sve. Tosama je pokloniti zanimljive promo artikle, Kotanyi zdrave začine, a Merkur osiguranje je nakon treninga pripremilo zdrave smoothije. Decathlon je naboljem vježbaču poklonio iznenađenje. Partneri projekta su Biotrening, Definicija Hrane, Falkensteiner Hotel&Spa Iadera te poliklinika Vaš pregled.

Idući trening uz Asju Petersen održat će se u Vodicama u subotu, 25. svibnja u 17 sati. Prijavite se za vježbanje na www.aktivnahrvatska.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2022 09:47