JUNAK

FOTO: SLIKA HEROJSTVA KOJOJ SE DIVI CIJELI SVIJET Policajac uhvatio bebu koja se počela daviti i jednim potezom joj spasio život!

 Facebook

Policajac Donald Venable iz Sunlanda u američkoj saveznoj državi New Mexico postao je tema razgovora na društvenim mrežama diljem svijeta nakon što je njegova policijska postaja na svom Facebook profilu objavila fotografiju njegova herojstva.

Venable je u četvrtak dojurio u pomoć djetetu koje je imalo teških problema s disanjem te se počelo daviti.

Odmah je uzeo mališana te je izveo zahvat koji mu je spasio život.

'Pozornik Venable je učinio ono za što smo ga obučili i spasio je dijete', rekao je njegov zapovjednik Jaime Reyes i dodao da se Venables igrom slučaja našao na pravom mjestu u pravom trenutku jer je, samo nekoliko ulica dalje, prije toga krenuo na sasvim drugu intervenciju.

S djetetom u rukama, u trenutku dok ga spašava, uslikao ga je kolega.

'Bilo tko od moje braće i sestara u plavoj odori bi učinio isto. Koliko god da to otrcano zvučalo, mi doista jesmo ovdje kako bismo štitili i služili ljudima', izjavio je sam Venable.

Ispod fotografije koju je objavila njegova policijska postaja pojavio se čitav niz pozitivnih komentara, a među istaknutijima je i onaj Venableove majke Karen.

'Ne mogu vam reći koliko se ponosim svojim sinom. On sam ima malo dijete i sigurna sam da je u tom trenutku mislio na njega. (...) Sjajan posao, volim te svim srcem', napisala je između ostalog Karen Venable.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:46