MRKLI MRAK

FOTO: SPEKTAKULARNA FOTOGRAFIJA IZ SVEMIRA Cijela naša planeta obasjana svjetlošću, samo jedna država u potpunom mraku...

 Scott J. Kelly/Twitter

NASA-in astronaut Scott J. Kelly objavio je na svom Twitter profilu fotografiju Sjeverne Koreje iz Međunarodne svemirske stanice, koja govori više od tisuću riječi. Pozicionirana između Kine, Rusije i Južne Koreje, Sjeverna se Koreja često spominje kao najizoliranija zemlja na svijetu, a ova fotografija sugerira da u toj ocjeni nema pretjerivanja.

Izuzev manjeg snopa svjetla kod glavnog grada Pyongyanga, gotovo se cijeli ostatak zemlje nalazi u mraku. Kao kontrast, na Kellyjevoj fotografiji odmah iznad Sjeverne Koreje može se vidjeti Seul, glavni grad njihovih susjeda iz Južne Koreje. Komentari na fotografiju na Kellyjevom Twitter profilu kombinacija su sjete, ali i nade, unatoč tome što Sjeverna Koreja uživa reputaciju okrutne diktature.

Neki su korisnici istaknuli da je granica između Sjeverne i Južne Koreje jedna od najvidljivijih i prepoznatljivijih na svijetu, dok su drugi istaknuli da ljud iz Sjeverne Koreje zbog nedostatka umjetnog svjetla vjerojatno imaju najbolji pogled na zvjezdano nebo. Taj je komentar naletio na uobičajena 'spuštanja' i šale od drugih korisnika.









Neki twitteraši su Kellyjevu fotografiju uvećali i zarotirali, a rezultati, odnosno dojam koji stanje u Sjevernoj Koreji, stvarno je sablasno.

















Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 10:53