BRITISH FASHION AWARDS

FOTO: SVA MODNA RASKOŠ U LONDONU Titulu najboljeg modela ponijela izbjeglica iz Južnog Sudana, na crvenom tepihu opet briljirala i zanosna Rihanna

 
Rita Ora, Emilia Clarke, Adut Akech, Cate Blanchett, Rihanna
 Profimedia

U londonskom Royal Albert Hallu u ponedjeljak navečer dodijeljene su prestižne modne nagrade British Fashion Awards 2019.

Crvenim tepihom prodefilirale su najveće svjetske zvijezde, a na eventu, čiji je glavni partner bio kultni proizvođač nakita Swarovski, poznate dame pokazale su se u svojim najglamuroznijim izdanjima.

Rihanna i njezin modni brend Fenty pobijedili su u kategoriji Urban Luxe, a pjevačica je na dodjeli izgledala senzacionalno u ultrakratkoj satenskoj haljini boje mente koja je istaknula njezine obline.

Talijanski dizajner Giorgio Armani u Royal Albert Hall stigao je u pratnji holivudskih diva Julije Roberts i Cate Blanchett - obje su nosile njegove kreacije - Julia svjetlucavi kombinezon, a Cate lepršavu haljinu u kojoj je još jednom do izražaja došla sva njezina ženstvenost.

U kategoriji modne ikone trijumfirala je, sasvim zasluženo, bezvremenska ljepotica Naomi Campbell, koja već četiri desetljeća suvereno vlada svijetom mode, a maksimalno je posvećena i humanitarnom radu, osobito u Africi.

A upravo s tog kontinenta, točnije iz Južnog Sudana, dolazi 19-godišnja Adut Akech, koja je u Londonu proglašena modelom godine.

Ova 178 centimetara visoka djevojka s roditeljima te petero braće i sestara u Australiju se doselila kao izbjeglica kad joj je bilo sedam godina.

U rujnu ove godine krasila je naslovnicu britanskog Voguea koji je tad specijalno uređivala vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:49