VRATIO SE TREND

FOTO Tange i mikročipkaste gaćice postale su stvar prošlosti ili - neukusa. Opet se nose 'bakine gaće'

Poput tolikih drugih stvari u našem svakodnevnom životu, kriza se dotakla i našeg - donjeg rublja. U danima Velike depresije 1920-ih, ako je žena imala nešto novca sa strane da ga potroši na sebe ne bi kupovala novu haljinu ili cipele, već dobar par čarapa ili donje rublje. Ako već nemate novca za cjelokupan novi styling od glave do pete, kao što većina nema, trebate se odlučiti za barem jedan dio lijepog rublja. Da ne spominjemo kako spoznaja da nosite nešto neodoljivo ispod odjeće čini čuda za samopouzdanje.

Krojene iz jednog dijela

Dizajneri su pak inspiraciju potražili u nekim prohujalim vremenima. Tange, mikročipkaste gaćice i halteri postali su stvar prošlosti i još gore - neukusa. Tange koje izviruju ispod hlača ili traperica, što je još do prije samo nekoliko godina bio hit - sada se smatra prostačkim. Umjesto tangi sada su “in” hipsterice. To su gaćice koje se spuštaju preko vaših bokova, nisko su rezane na trbuhu i otkrivaju taman toliko guze da budu seksi.

Pamučne su ili svilene, što ih čini izuzetno udobnima i nosivima, a zbog čipke koje se najčešće nalazi na gornjem dijelu izgledaju lijepo. Još jedan novi trend su tzv. cheekies gaćice, odnosno brazilke. Slične su kao hipsterice, ali su više izrezane preko bokova. Jedne i druge imaju veliku prednost pred tangama - ne urezuju se na neugodnim mjestima i načešće nemaju rubove te se ne naziru ispod odjeće. Baš kao i gaćice bez rubova, koje su veliki hit u posljednje tri godine.

Krojene su iz jednog dijela, nemaju šavova i rubova i mogu se nositi i ispod najtanje haljine, a da se ne vide.

Laskave za figuru

Vjerovali ili ne, i one ogromne “bakine” gaće koje idu sve do pupka također su još uvijek vrlo popularne. Kako stežu trbuh na pravim mjestima, mogu biti vrlo laskave za figuru. No, naravno, nisu više od bijelog pamuka, već u bojama i obrubljene čipkom.

Dizajneri su zamislili da rublje u ova siva vremena mora biti - veselo. Veliki trend su printevi s cvijećem u tropskim bojama, kao što su žuta, ljubičasta, koraljnocrvena, narančasta...

Grudnjaci su također veseli i u divljim bojama. Toliko omiljeni životinjski print kod mnogih, poput zebre, tigra, zmije, također je dobio boje pa su grudnjaci u tom printu najčešće rozi, ljubičasti, žuti ili zeleni... No, najpopularniji od svih je - push up. Iako je povratak rublja iz nekih drugih vremena ove sezone jako tražen, ipak se ne želimo odreći činjenice da nam čarobni grudnjak može grudi učiniti većima i do dva broja.

Obavezna čipka

- Najpopularniji grudnjaci su push up s gelovima ili zračnim jastucima te oni čistih linija, koji nemaju rubove, osobito kad ih žene nose ispod kratkih majica. Žene vole i čipkaste grudnjake s izvezenim i našivenim aplikacijama ili perlicama.

Od gaćica vro su popularne hipsterice, bokserice i brazilke. Nema više tankih tangi koje nisu udobne. Iako je retro ponovo tu, jako je bitno da sve retro rublje ima ili čipku ili nešto da izgleda seksi - rekla je dizajnerica Suzana Gorišek iz Lisce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:49