HOROR

FOTO: TUŽNA PRIČA O NESHVATLJIVOM DIVLJAŠTVU U SLAVONIJI Štapom brutalno napao jare staro tek par mjeseci samo zato što mu je došlo u dvorište

 
 Veterinarska stanica Anubis Klub / Facebook

Potres mozga, izbijeno oko, razbijeni rog... Posljedice su to očito duge nesusjedske ljubavi stanara Ulice Vase Đurđevića u mjestu Bršadin nedaleko od Vukovara, koje je podnio jedan mali jarac. Nesretna životinja, stara tek četiri i pol mjeseca, u četvrtak oko 13 sati prešla je iz svojeg dvorišta u susjedovo, ne očekujući da će njegova nevina želja za malo trave biti divljački kažnjena.

Policija još istražuje što je 35-godišnjeg muškarca navelo da štapom napadne i brutalno ozlijedi životinjicu koja ima samo 15-ak kilograma. Jarčić se sav krvav vratio u svoje dvorište, a videći ga, dva su muškarca u dobi od 42 i 43 godine, njegovi vlasnici, odmah otišla do susjeda napadača. Njihov je verbalni sukob navodno u jednom trenutku prerastao u fizički, a ubrzo je došla i policija. Vlasnici jarca dobili su kaznenu prijavu zbog prijetnje susjedu, a napadača će se procesuirati zbog mučenja životinje. Svi su odmah uhićeni i privedeni, a nesretna životinja odvedena je u veterinarsku stanicu.

Tamo su joj ustanovljene teške ozljede. Oko je operirano i vraćeno natrag, no ne zna se hoće li se životinja oporaviti. Premda trenutačno preživa i pije vodu te spava u svojoj zdjeli, ne zna se hoće li se oporaviti. Ako se to i dogodi, pitanje je što će biti s njim. Nesretni jarčić, kojem su trenutno njegova zdjela i voda sve na svijetu, nije imao ušnu markicu.

- Ne znamo zašto ga je vlasnik kupio. Ako je za klanje, onda će ga uzeti natrag i zaklati, baš ga briga u kakvom je stanju životinja. Nadamo se da to ipak nije slučaj, no činjenica je da će životinji, ako preživi, biti potrebna posebna skrb i sigurno neko vrijeme neće moći biti s ostalim kozama - kažu nam stanovnici susjednih sela, koje je ovaj slučaj šokirao.

Veterinarska stanica Anubis Klub / Facebook

Ako vlasnik ne dođe po jarca, on će biti kastriran i tražit će novi dom. Mjesto gdje će dobiti svoje ime, gdje neće postati nečiji obrok i gdje neće strahovati od okrutnih ljudi. Mjesto na kojem će shvatiti da za njega na ovom svijetu ima mnogo lijepih i velikih zdjela u kojima može spavati, ruku koje ga mogu maziti i ljudi koju će ga voljeti. Naravno, sve to pod uvjetom da preživi.

Novosti o malenom jarcu možete pratiti na stranicama veterinarske ambulante Anubis Klub.

Veterinarska stanica Anubis Klub / Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 05:45