'HVALA VAM'

FOTO: VELIKI BREND ODBACIO PHOTOSHOP Na njihovim modelima sad se mogu vidjeti i strije, rupice, pjegice... Ljubiteljice mode oduševljene

 
 H&M

Nije nimalo lako odabrati kupaći kostim u online katalogu s obzirom na to da tanašnim manekenkama sve savršeno stoji. Modeli uglavnom nisu odraz prosječne žene.

Osim toga, tu je i masovna upotreba raznih programa za obradu fotografija u kojima će onda nestati i najmanje nesavršenosti koje, naravno, nisu zaobišle ni angažirane ljepotice. Ipak, stvari su se počele mijenjati.

Švedski lanac trgovina odjećom H&M postao je prvi dućan ulične mode koji ne retušira svaki detalj na svojim modelima, pa se na fotografijama mogu vidjeti strije, ožiljci i dlačice na rukama. Njihova je odluka dočekana s oduševljenjem. Žene komentiraju kako im je puno lakše kad se ne uspoređuju s potpuno nerealnim slikama tijela.

H&M

‘Hvala vam, H&M, što ste na fotografijama ostavili strije, rupice, pjegice i slično na modelima’, ‘Činjenica da niste retuširali fotografije pomaže nam da se ne uspoređujemo s nerealnim standardima ljepote i da se osjećamo normalno’, ‘Bravo za pozitivnu sliku nesavršenosti izgleda i što niste fotošopirali slike’, samo su neki od komentara.

Neke online trgovine poput Asosa, Misguideda i BooHooa već su prestale ‘peglati’ svoje modele kako bi izgledali što prirodnije, no ovo je prvi put da je to učinio i ovako veliki brend ulične mode, piše Daily Mail.

H&M

H&M

H&M

H&M

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:50