BUDUĆNOST MODE

FOTO: VELIKI SHOW MODNOG MAGA U PARIZU Bivša prva dama Francuske i kći pokojnog frontmena Nirvane u prvom redu pratile manekenke-robote

 Reuters

Veliko finale Tjedna mode u Parizu, odnosno međunarodnog Mjeseca mode, već je tradicionalno rezervirano za maga visoke mode - Karla Lagerfelda, čelnog čovjeka kuće Chanel. I, kao i obično, Lagerfeld nije razočarao obožavatelje nego je priredio pravi šou, ovaj put tematski vezan - robotima.

U utorak ujutro prostor Grand Palaisa u Parizu pretvoren je nakratko u ‘Informacijski centar Chanel’ s robotima u stilu Daft Punka i klasičnim Chanelovim kostimima od tvida.

Lagerfeld možda nije demonstrirao budućnost mode, no sigurno je predstavio najnovije trendove iako su neki od njih već davno poznati, poput naopačke okrenute šilterice koja se protezala kao motiv kroz cijelu reviju.

Na Chanelovoj su modnoj paradi puno više istaknuti modni dodaci premda je dizajner stavio naglasak i na čipkaste, uske haljine i razne jaknice. U modu se, kaže Lagerfeld, opet vraćaju i rukavice ‘bez prstiju’ kakve je osamdesetih isfurala Madonna, a usto neizostavno idu glomazne naušnice i ravne balerinke koje se vežu iznad gležnja.

U prvom su se redu našle neke od najvećih zvijezda glazbe i filma, poput Ushera, Lily-Rose Depp (kći Johnnyja Deppa i Vanesse Paradis), Frances Bean Cobain (kći Kurta Cobaina i Courtney Love), Carle Bruni-Sarkozy, Anne Wintour i drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:55