PREDIVNA AKCIJA U ČAKOVCU

FOTO, VIDEO: ČAKOVEC NA NOGAMA ZBOG DVA PSIĆA Vatrogasci, HGSS, pa i dogradonačelnik spašavali pse iz kanalizacijskih cijevi, čak se rezao asfalt

 
 Azil Prijatelji Čakovec / Facebook

Iz kanalizacijskih cijevi vatrogasci i pripadnici HGSS-a u utorak su u Čakovcu spasili dva psića. Ne zna se kako su malci ondje završili, no službe su pokazale ne samo spremnost pomoći, već i veliku požrtvovnost za ljubimce koji su jako nedostajali svojoj obitelj.

Detalje o ovoj nesvakidašnjoj situaciji na Facebooku objavila je aktivistica za prava životinja i volonterka azila Prijatelji Čakovec, Aleksandra Hampamer, a status je podijeljen i na stranici azila.

Psići udomljeni iz azila odlutali su iz dvorišta i ne zna se kako upali u kanalizacijske cijevi. Samo puko msrećom čuo ih je susjed, a zbog nepristupačnosti terena akcija spašavanja na cestu je izvukla vatrogasce, djelatnike Međimurskih voda i HGSS-a, te dogradonačelnika Marija Medveda.

Hampamer je u objavama istaknula koliko je ponosna na Čakovec i zahvalila je svima koji su sudjelovali u spašavanju. Na stranicama azila Prijatelji Čakovec objavljene su fotografije, a portal eMedjimurje na svojem je Facebooku objavio i video spašavanja psića. Objavu azila prenosimo u cijelosti:

Ponosna na naš Grad ili Kako su spašeni Tonkica i Bobi

Tonkica i Bobi udomljeni su iz našeg skloništa u Mačkovec. Divni ljudi, a oni jako vezani jedan na drugog. Tonkica voli otići za tragom, a Bobi je uvijek prati u stopu. Pa su tako jučer zbrisali nekako i nije ih bilo sve dok danas popodne nije susjed čuo da psi laju iz kanalizacijske cijevi. Kako su dospjeli u nju, nepoznanica je.

Uglavnom, iz šahta se do njih nije moglo iako su vatrogasci prvi stigli na mjesto događaja i pokušali, no oni su očito bili previše prestrašeni da izađu sami van.

Na lice mjesta tada su stigli i djelatnici Međimurskih voda, HGSS-a, dogradonačelnik Medved. Uz pomoć pokretne kamere uspjelo ih se locirati na udaljenosti od 2 metra od šahta u cijevi na dubini od gotovo 2 metra.

Nije bilo druge nego krenuti rezati asfalt i pokušati otvoriti cijev s druge strane kako bi ih se s tom kamerom lagano poguralo prema van.

Ekipa Autoprijevoza i niskogradnje Branka Žganeca stigli su odmah na poziv i obavili sve potrebe radove kako bi se došlo do cijevi i potom su ih izgurali van, hladne, mokre, prestrašene, ali čitave.

Ogromno hvala našim vatrogascima kojima ovo nije prvo spašavanje životinja, HGSS-u, Međimurskim vodama, Branku Žganecu i svim dragim ljudima koji su pomogli savjetom, kopanjem, dozivanjem... Hvala dogradonačelniku Medvedu što je došao na lice mjesta i koordinirao cijelu akciju sa svim službama.

Kao što rekoh... ponosna na naš Grad!’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:34