BEZ PRETJERIVANJA

FOTO, VIDEO: FIT MAMA SAVJETUJE 'Ne koristite trudnoću kao izliku za prežderavanje, nemojte se zapustiti, pogledajte mene'

 Instagram

Fit mama Mirella Ingamells (35) apelira na druge žene da slijede njezin primjer i da se ne zapuste tijekom trudnoće.

Ingamells, naime, smatra da previše budućih majki koristi svoju trudnoću kao izliku za cjelodnevno gledanje televizije i 'žderanje' čokolade te ih poziva da paze na svoja tijela, vježbaju i hrane se zdravo.

Ova osobna trenerica koja sa suprugom živi na Ibizi i ima petomjesečnu kći Atari Maya, savjetuje ženama da prestanu s nezdravim navikama.









- Previše tereta pada na naš zdravstveni sustav zbog pretilih ljudi. Važno je brinuti se za svoje tijelo. Kilogrami koje dobijete u trudnoći čine vas sve jadnijim i gubite samopouzdanje. Vidjela sam neke žene koje su se udebljale i po 25 kilograma u trudnoći i nisu mislile da je to neki problem, no kad su rodile, kile nisu otišle. Nakon poroda izgubiš trbuh, no ne i salo. Uostalom, i tvoje tijelo se mijenja nakon trudnoće. Zbog vlastitog fizičkog i psihičkog zdravlja žene se ne bi trebale zapustiti.









Mirella priznaje da njezino tijelo ni nakon pet mjeseci od poroda ne izgleda kao prije trudnoće.

- Mogu samo zamisliti kako bi izgledala da sam se udebljala 25 kilograma. Bila bih jadna. A kada rodiš, ne bi se trebala tako osjećati. Trebala bi se osjećati dobro, biti zadovoljna i sretna.









Mirella je napisala i vodič kroz trudnoću 'Yummy Mummy’s Guide to Pregnancy' u kojem piše: 'Želim pobiti mit da se trudne žene moraju samo odmarati i bojati svake aktivnosti... Moj cilj je motivirati i inspirirati žene koje bi radije pojele čokoladnu tortu nego se pokrenule, ili od straha da će naštetiti bebi ili zbog ludih hormona koji im govore da je torta bolja opcija.

Kaže kako shvaća da trudnice 'jedu za dvoje' no napominje da bi se trebale oduprijeti želji za 'smećem od hrane' i izabrati zdraviji obrok.









- Lijepo je imati ispriku za cjelodnevno gledanje televizije i prežderavanje čokoladom, no to nije zdravo ni za vas ni za vašu bebu - kazala je Mirella Ingamells koja napominje da aktivne majke imaju lakši porođaj i da ih manje ide na carski rez.

Ipak, upozorava: - Ako niste bili prethodno aktivni, mislim da trudnoća nije dobro vrijeme da počnete dizati utege. No postoje drugi načini za tjelovježbu - napominje Mirella Ingamells.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:04