SMIONA AKCIJA

FOTO, VIDEO: NEVJEROJATAN POTHVAT HRABROG RAKUNA Njegov uspon na vrh 93 metra visokog nebodera učinio ga je najpoznatijim pripadnikom svoje vrste

 
 @Johnson88Ben, Paige Donnelly law, Tim Nelson / TWITTER

Tijekom utorka i u noći s utorka na srijedu rakun se penjao po zgradi švicarske multinacionalne investicijske banke UBS u američkom gradu St. Paulu u saveznoj državi Minnesoti, piše The Guardian.

Premda će vam spremno kopati po smeću u potrazi za kakvim ukusnim obrokom, rakuni inače nisu poznati po hrabrosti pa je prizor jednog na fasadi zgrade uzrokovao nezapamćen interes lokalnog stanovništva i ljudi koji u toj zgradi rade.

Rakunov potencijalno pogibeljni pothvat počeo je tijekom utorka i to nakon što je ranije istog dana uklonjen s krova obližnje zgrade. Djelatnici održavanja su ga s krova sigurno uklonili, međutim rakun nije napustio lokaciju već se samo prebacio na 93 metra visoku zgradu UBS-a, inače jedan od najviših nebodera u St. Paulu.

Lokalna radio stanica MPR News prva je izvijestila o aktivnostima rakuna te je uz hashtag #MPRraccoon pratila njegov penjački pothvat. Druge medijske kuće su se vrlo brzo uključile u praćenje rakuna, a osobe koje su se u to vrijeme nalazile u zgradi su putem društvenih mreža bilježile rakunov napredak.

Inspekcijske službe grada St. Paula postavile su klopke na krovu zgrade kako bi rakuna uhvatile u slučaju da se popne na krov, međutim on se bez očiglednog plana jednostavno nastavio penjati i spuštati po fasadi nebodera.

I taman kada je djelovalo da će se rakunov penjački pothvat završiti pat pozicijom, životinja se negdje prije svitanja u srijedu ujutro uspjela popeti na krov UBS-ova nebodera.

Ondje su ga ulovili u 'humanu' klopku, a kasnije je objavljena snimka na kojoj se vidi kako ga na jednom privatnom posjedu puštaju iz kaveza u prirodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:01