AMERIČKA AVANTURA

FOTO, VIDEO: 'NISAM MOGAO VJEROVATI' Izgubio mačka prije pet godina, a onda je uslijedio poziv koji je zvučao kao šala: 'Kako je tamo završila!?'

 
 Eddie Moore / Zuma Press / Profimedia

Muškarac iz Oregona nije mogao doći k sebi kad su ga nazvali iz skloništa za životinje i rekli mu da su na ulici pronašli njegovu mačku, pet godina nakon što je nestala, čak 1.900 kilometara dalje.

Crna mačka imena Sasha nedavno je pronađena na ulicama Santa Fea u Novom Meksiku, a sklonili su je volonteri u lokalni azil za životinje. Ispostavilo se da je čupava ljepotica nestala iz svog doma u Portlandu prije pet godina. Zahvaljujući mikročipu azil je bez problema došao do vlasnika koji nije mogao doći k sebi od iznenađenja i sreće, piše BBC.

November 18, 2019, USA: Sasha, a black cat that was picked up off the street in Santa Fe, is be reunited with his owner in Portland Oregon after being lost around 5 years ago. Sasha is at the Santa Fe Animal Shelter and Humane Society, Monday November 18, 2019., Image: 483584223, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Eddie Moore / Zuma Press / Profimedia
Eddie Moore / Zuma Press / Profimedia

Sasha i njezin vlasnik Viktor Usov uspješno su se ponovno našli, a sklonište je susret zabilježilo u live prijenosu na Facebooku.

- Nisam mogao vjerovati. Mislili smo da više nema šanse, da ga više nikad nećemo vidjeti, ali tad smo primili poziv i jako smo zahvalni što je Sasha živ i što je dobro - rekao je Usov.

Detalji kako je mačka iz Portlanda završila u Santa Feu, zauvijek će ostati nepoznanica, ali Usov vjeruje da se njegova ljubimica s nekim povezla.

- Vjerojatno samo želim vjerovati da je bio na velikoj američkoj avanturi - dodaje vlasnik.

Murad Kirdar, glasnogovornik azila, rekao je da ova priča naglašava važnost mikročipiranja mačaka. Inače, mikročipiranje pasa u Hrvatskoj je zakonom obavezno, dok za mačke ta obaveza ne postoji.

November 18, 2019, USA: Sasha, a black cat that was picked up off the street in Santa Fe, is be reunited with his owner in Portland Oregon after being lost around 5 years ago. Sasha is at the Santa Fe Animal Shelter and Humane Society, Monday November 18, 2019., Image: 483583853, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Eddie Moore / Zuma Press / Profimedia
Eddie Moore / Zuma Press / Profimedia

- Jednostavan mikročip veličine zrna riže ugrađuje se pod kožu životinje i velika je pomoć u potrazi kad se mačka izgubi - rekao je Kirdar.

Na fotografijama koje su snimili prilikom ponovnog susreta nakon pet godina, posve je

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:11