PRESTRAŠNO...

FOTO, VIDEO: PSI U NEOBIČNIM BOJAMA OKUPIRALI MILIJUNSKI GRAD Prvo su bili senzacija, a onda je zavladala panika kada se otkrilo kako su poplavili

 
 Facebook

Vlasti u Mumbaiju zatvorile su tvornicu za koju se sumnja da je u lokalnu rijeku ispuštala industrijski otpad i boju zbog čega je dlaka brojnih uličnih pasa u gradu obojana u plavo.

Skupinu pasa bizarne modre boje dlake uočen je na ulicama Mumbaija prvi put 11. kolovoza. Građani i organizacije za zaštitu životinja bile su u šoku i nikome nije bilo jasno što se događa. Lokalno je stanovništvo uputilo žalbu tijelu nadležnom za kontrolu kvalitete vode nakon što su posumnjali da tvornica ispušta otpadne tvari u rijeku Kasadi gdje životinje često pronalaze osvježenje, piše Guardian.

- Bila sam u šoku kad sam vidjela pse bijelog krzna kako hodaju obojani u plavo. Primijetili smo pet takvih pasa i zatražili hitno djelovanje protiv industrije koja tako zagađuje okoliš - rekla je Arati Chauhan, šefica organizacije za zaštitu životinja u Mumbaiju.

Video snimka pasa plavog krzna proširila se internetom, a Chauhan je još dodatno na Facebooku objavila fotografije napisavši da ‘zagađivači ne uništavaju samo zdravlje ljudi, nego i svih živih bića koja ondje borave’.

Odbor za kvalitetu vode procijenio je da je rijeka doista zagađena bojom i otpadnim tvarima, utvrdili su da je dlaka pasa obojana kao posljedica kupanja u toj vodi te je zatvorio sporni tvornički pogon.

Organizacija za zaštitu životinja uspjela je uhvatiti jednog psa i oprati ga. Potom su ga pregledali i utvrdili da nikakvih drugih posljedica nema.

Rijeka Kasadi prolazi područjem na kojem se nalazi na stotine različitih tvornica, od kemijskih i farmaceutskih do inženjerskih i prehrambenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:55