DUMOVEC

FOTO, VIDEO: TUŽNI POGLEDI IZA REŠETAKA KOJI PARAJU SRCE U zagrebačkom Skloništu za nezbrinute životinje ne pamte kada su bili pod ovolikim pritiskom

 
 Srđan Vrančić / Cropix

Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba prepuno je odbačenih štenaca. Trenutno brinu o 230 pasa među kojima je 80 štenaca, kod privremenih udomitelja boravi još njih 70.

Cijela legla pasa građani svakodnevno nalaze na ulicama Zagreba što stvara pritisak kakav Sklonište nije doživjelo godinama. Ostavljaju se i skotne kuje koje dođu na brigu skloništa.

U leglima varira broj štenaca - od tri do deset. Najviše se pronalaze križanci labradora, goniča, ovčara i terijera. Damir Skok, ravnatelj ZOO Zagreba u čijem je sastavu sklonište u Dumovcu, naglasio je da su štenci razne dobi, da o njima brinu koliko mogu, no nadaju se da će čim prije pronaći svoj dom.

Dodao je kako u ovolikom broju štenaca gotovo svatko tko razmišlja o nabavljanju psa, može naći za sebe idealnog.

Poseban je problem u ljetnim mjesecima i sve češća navada pojedinih neodgovornih vlasnika koji svoje ljubimce naprosto ostave na cesti prije nego se zapute na godišnji odmor negdje na obali.

Naš fotoreporter Srđan Vrančić posjetio je zagrebački azil, a neke od scena koje je snimio doista paraju srce...

FOTOGALERIJA: Molećivi pogledi štenaca u Dumovcu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:53