VESELJE ZA NAJMLAĐE

FOTO: ZAGREB DOMAĆIN BAJKOVITOM GRADU SVETOG NIKOLE Blagdanska bajka započinje druženjem sa zaštitnikom djece i pomoraca

 
 Promo

Blagdanska groznica sve je bliže Zagrebu. Djeca s velikim nestrpljenjem očekuju dolazak Svetog Nikole. Ovaj zaštitnik mališana i pomoraca stoljećima je inspiracija kojoj se veselimo početkom svakog prosinca. Upravo nas njegov dolazak uvodi u vrijeme sreće i blagostanja.

Posljednjih godina prava čarolija koju jedva čekamo je jedinstveni Grad Svetog Nikole prepun mašte, ljubavi i dječjeg veselja. Svoja vrata Grad otvara u srijedu 5. i četvrtak 6. prosinca u zagrebačkom hotelu Akademija Cascade od 16 do 20 sati. Donosi nevakidašnju predbožićnu priču i ispunjenje snova naših najmlađih. Igra, darivanje, tematske radionice te druženje sa sportskim zvijezdama samo su dio čarolije koja nas vodi u čarobni svijet Svetog Nikole.

U 700 kvadratnih metara u velikom Gradu najmlađe će dočekati upravo Sveti Nikola uz tradicionalno fotografiranje. Mališani će nakon druženja sa svojim zaštitnikom moći sudjelovati u edukativnom programu koji potiče kreativnost te kroz razne zadatke, igru i nagrade podiže svijest djece o važnosti održivosti naše planete, pravilnih prehrambenih navika i važnosti tjelesne aktivnosti od najranije dobi.

Tu su i gosti iznenađenja, neke od najvećih hrvatskih sportskih zvijezda poput Gorana Ivaniševića te momčadi GNK Dinamo koji će druženjem i zajedničkim igrama zasigurno razveseliti brojna dječja lica. Doživljaj prave bajke i čarobnog Grada Svetog Nikole upotpunit će glazbeni nastup popularnog dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki te nastupi kazališnih izvođača, mađioničara, oslikavanja lica i brojnih ostalih veselih sadržaja.

Grad Svetog Nikole u suradnji sa Zakladom Hrvatska za djecu ove će godine imati još jednu lijepu notu. Zaklada će nas predstavljanjem svojih aktivnosti podsjetiti na istinske važnosti ovog blagdana, a to su međusobno pomaganje, empatija, darivanje i uveseljavanje jedni drugih. Grad Svetog Nikole održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

A znate li pravi razlog zbog kojeg diljem svijeta već tisućljećima slavimo Svetog Nikolu? Poput Isusa i on je smirivao uzburkano more stoga je zaštitnik mornara. Svojim blagoslovom ozdravio je dijete kojem je zapela riblja kost u grlu te ga nazivamo zaštitnikom djece. U svom životu uvijek se borio protiv nepravde i za ljubav prema bližnjemu u kojem je prepoznavao Boga. Milijuni djece diljem svijeta željno iščekuju nadolazeći blagdan nadajući se dolasku i pokojem daru omiljenog sveca koji je za života bio poznat upravo po darivanju.

Promo

Promo

Promo

Promo

Promo

Promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:51