CARLA TRUDNA U 43.

Francuski predsjednički par čeka dijete. Jesu li se na to odlučili zbog kampanje?

Tri godine nakon sudbonosnog susreta na jednoj privatnoj večeri u Parizu i burne romanse koja je promijenila Francusku, francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i njegova supruga Carla Bruni očekuju svoje prvo dijete
 SIPA

Tri godine nakon sudbonosnog susreta na jednoj privatnoj večeri u Parizu i burne romanse koja je promijenila Francusku, francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i njegova supruga Carla Bruni očekuju svoje prvo dijete. Nitko iz vlade ili Elizejske palače dosad nije demantirao vijest. Iako fotografije s njihova nedavnog odmora pokazuju predsjednika kako zaštitnički tapše lagano zaobljen trbuh svoje supruge, dužnosnici se izgovaraju da ne mogu dati informacije jer je riječ o privatnom životu predsjedničkog para. Od početka godine pričalo se da Carla planira trudnoću za predsjedničke izbore 2012. kako bi kampanja njezina supruga dobila pozitivan spin. Nagađanja su postala vijest kad je francuski časopis Closer objavio članak pod naslovom “Konačno trudna” u kojemu tvrdi da su ministri već obaviješteni o rezultatima ultrazvuka, ali su zamoljeni da o tome ne govore. Closer smatraju uglednim novinama s pouzdanim izvorima u modnom svijetu gdje Bruni kao bivši supermodel ima puno bliskih prijatelja.

Beba za kampanju

Tvrde da imaju “apsolutno pouzdane informacije”, a vijesti o trudnoći objavili su i Le Journal du Dimanche, Le Parisien i, konačno, Le Figaro, desničarska utvrda s najboljim ulazom u Sarkozyjev uski krug. Izvori koje citira Closer tvrde da je prva dama u “ranim tjednima trudnoće”, što znači da bi se beba mogla roditi uoči predsjedničke kampanje sljedećeg proljeća, u kojoj će se Sarkozy boriti za drugi predsjednički mandat.

Beba je Carlino drugo dijete. Iz veze s francuskim filozofom Raphaelom Enthovenom ima devetogodišnjeg sina Aureliena. Trudnoća i porod u 43. godini su delikatni, ali ovo nije prvi put da se, otkad su zajedno, priča o bebi u Elizejskoj palači.

Burni prijelazi

Nicolas Sarkozy i Carla Bruni sreli su se 23. studenoga 2007. na večeri kod zajedničkog prijatelja. Sarkozy se tek mjesec dana prije razveo do supruge Cecilije, a Carla je prijatelju povjerila da je usamljena jer joj muškarci koje upoznaje nisu dorasli. Problem je bio riješen. Čim su Nicolas i Carla počeli razgovarati, kažu svjedoci koji su sjedili s njima za stolom, počele su sijevati munje. Vjenčali su se nakon samo sedam tjedana, početkom veljače 2008. godine. Njihova romansa razvijala se brže nego što su tabloidi stizali štancati tekstove i fotografije. Svijet se još nije bio oporavio od šoka kad je u ožujku 2008. objavljeno da je Carla trudna. Tada je vijest objavio francuski sajt 20minutes.fr, tvrdeći da imaju potvrdu liječnika iz Američke bolnice u pariškom predgrađu Neully.

Sarkozyjeva bivša supruga Cecilia Ciganer-Albeniz vijesti je dočekala otrovnom primjedbom da Nicolas ne voli ni ovu djecu koju ima. Još je bila ogorčena, njihov je brak završio skandalozno tako što je Cecilia, kad joj je puknuo film, pred svima ostavila francuskog predsjednika i otišla na egzotično putovanje s ljubavnikom te sve velikodušno izložila paparazzima. Dvanaest godina ranije, kad se udavala za Nicolasa, skandal nije bio ništa manji, samo se umjesto cijele Francuske treslo pariško predgrađe u kojemu su živjeli. Sarkozyjeva strast prema prvoj supruzi, Korzikanki Marie-Dominique Culioli, ugasila se čim su dobili sinove Jeana i Pierrea, a Nicolas počeo politički uspon. U Ceciliju se zaljubio kada ju je kao gradonačelnik vjenčao sa slavnim TV voditeljem Jacquesom Martinom. Stvari su se razvijale munjevito kao s Carlom, i veza je bila burna. Cecilia je Martinu uzela njihove dvije kćeri koje su još bile bebe i otišla s Nicolasom. U toj se ljubavi rodio i njihov jedini sin Louis koji danas živi u New Yorku s majkom.

S novom bebom klan Sarkozy brojat će sedmero potomaka iz četiri braka: 26-godišnjeg Pierrea i 24-godišnjeg Jeana iz braka s Marie-Dominique, 14-godišnjeg Louisa iz braka s Cecilijom, 26-godišnju Judith i 24-godišnju Jeane Marie iz Cecilijina braka s Martinom, Aureliena iz Carline veze s Enthovenom i bebu iz predsjedničkog braka. Sarkozyjeva djeca nisu zainteresirana za očeve ambicije.

Jedini koji zasad slijedi njegove stope je drugi sin Jean koji vodi Sarkozyjevu stranku UMP na lokalnoj razini, u vijeću grada Neuilly-sur-Seine, centru najbogatije francuske pokrajine. Na istome je mjestu Sarkozy kao gradonačelnik počeo svoj politički uspon. Nevjerojatno zgodan i izuzetno mlad za francusku političku scenu, Jean je očarao Francuze 2008. baš kad su počeli mrziti njegova oca.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:23