Blizzard najavio FPS igru Overwatch

BlizzCon je od jučer spreman za svoje nestrpljive posjetitelje, a moramo priznati da smo poprilično ljubomorni na sretnike koji su došli do Anaheim Convention Centra u Kaliforniji. Osim novosti o već poznatim Blizzardovim igrama, dogodilo se i ono o čemu se do danas samo nagađalo – ovaj izdavački div je najavio svoju novu igru!

Izdavač poznat po World of Warcraftu i strateškim igrama poput Starcrafta i Warcrafta je po prvi puta predstavio svoj FPS.

Overwatch je kompetitivni timski FPS, a u njemu će se oko kontrolnih točaka boriti sasvim novi superjunaci i zlikovci smješteni u blisku nam budućnost.

overwatch_3

Iako je igra tek najavljena, već su počele usporedbe s Team Fortressom 2. Zaista, i po gameplay videu i grafici Overwatch podsjeća na popularni TF2, no sretnici koji su mogli isprobati igru na BlizzConu kažu da se tijekom igre uopće ne osjeti sličnost.

“Imamo mnogo iskustva u razvoju multiplayer igara, a došli smo do toga da se pitamo je li uopće moguće stvoriti pucačinu koja se ne čini cinična, okrutna i prljava. Možemo li stvoriti pucačinu koja promovira timski rad i povezanost te zabavu s prijateljima umjesto toga da vas ubije nož koji je netko bacio s drugog kraja mape onog trena kada ste uskočili u meč”, rekli su iz Blizzarda naglašavajući da Overwatch neće imati “Deatmatch” mod igranja.

Vještine i moći likova izgledaju zanimljivo, a čini se da će ih biti moguće kombinirati na više načina što bi zaista moglo pozitivno utjecati na timsku igru.

Kako Overwatch zasada izgleda, pogledajte u priloženom filmskom te gameplay traileru. Pošto je prerano za objavljivanje datuma izlaska igre, Blizzard je odlučio samo okvirno najaviti beta testiranje koje se očekuje sljedeće godine.

Zagrizli smo na ovaj mamac koji je Blizzard bacio, a sada jedva čekamo vidjeti kako će se igra razvijati tijekom sljedećih mjeseci. Što kažete na Overwatch?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:08