VIRTUALNI HIT

Call of Duty - Modern Warfare srušio rekord: U 16 dana video igra zaradila milijardu dolara

Time je CoD srušio priješnje velikane profita poput Harryja Pottera ili 'Avatara' koji je milijardu dolara probio unutar 17 dana

Ako mislite kako su filmovi najprofitabilnij oblik zabavne industrije pogriješili ste - riječ je o video igrama. Dokaz tome je i nedavni uspjeh novog izdanja video igre Call of Duty kojem je trebalo samo 16 dana da zaradi svoju prvu milijardu!

Time je CoD srušio priješnje velikane profita poput brojnih nastavaka Harryja Pottera ili 'Avatara' Jamesa Camerona koji je milijardu dolara probio unutar 17 dana.

Da će CoD Modern Warfare iza sebe ostaviti sve dosadašnje rekorde bilo je jasno kada su iz Activision Blizzarda , kompanije koja je razvila ovu igru, objavili da je uunutar 24 sata od izdavanja u studenom zarađeno čak 400 milijuna dolara, to jest 775 milijuna dolara u prvih pet dana.

CoD je među mlađim generacijama ostavio toliko značajan trag da ga se slobodno može svrstati uz sam bok popularnih franšiza poput Zvjezdanih staza, Zvjezdanih ratova, Gospodara prstenova te brojnih drugih čiji se obožavatelji broje u milijunima.

I prijašnje su verzije CoD-a bile popularne te se ostvarile značajan tržišni uspjeh, no samo za usporedbu CoD Black Ops, nastavak prije, je milijardu zaradio u dva mjeseca.

Ovakav će uspjeh video igre sigurno potaknuti upravo Activisiona na razvoj nastavka kako bi i sljedeće godine mogao sruštiti rekord u prodaji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:53