KAKAV MAJSTOR!

Cijeli svijet pune 34 godine pokušavao je pobijediti Tetris, sad je to uspjelo ovom 13-godišnjem genijalcu

Willis Gibson

 Screenshot/YouTube
Onesvijestit ću se, ne osjećam prste!, rekao je Willis Gibson. Trebalo mu je samo 38 minuta da trijumfira nad popularnom igricom

Vjeruje se da je tinejdžer iz američke Oklahome, 13-godišnji Willis Gibson, postao prvi čovjek koji je uspio pobijediti popularnu Nintendovu videoigricu Tetris, koja je "lansirana" prije 34 godine. Kako prenosi BBC, dječak je na svom YouTube kanalu objavio video trenutka kad je dosegnuo razinu 157, što je na kraju i rezultiralo "padom" igrice.

- Onesvijestit ću se, ne osjećam prste! - rekao je Gibson prije nego što se, svladan silnim uzbuđenjem, srušio natrag u stolac.

Trebalo mu je samo 38 minuta da pobijedi Tetris, a do prije nekoliko godina igrači su vjerovali kako je moguće doći samo do razine 29.

Popularnu videoigricu, u kojoj se blokovi sve većom brzinom slažu u savršene horizontalne linije, 1984. stvorio je sovjetski inženjer Aleksej Pajitnov, a globalnu popularnost ista je stekla nakon debija na Nintendo Entertainment Systemu (NES) i Nintendovoj Game Boy ručnoj konzoli 1989. godine.

Danas se omiljeni Tetris može igrati na nizu konzola i platformi, uključujući i mobilne telefone.

Profesionalni igrač Thor Aackerlund 2010. uspio je dosegnuti razinu 30 koristeći tehniku zvanu "hipertapping", u kojoj igrač vibrira prstima na način koji pomiče kontroler brže od brzine u igri.

Tinejdžer Willis Gibson kaže kako Tetris igra od svoje 11. godine i natjecao se na nekoliko turnira.

- Kad sam počeo igrati ovu igricu, nisam očekivao da ću je ikad srušiti ili pobijediti - objavio je na svom YouTube kanalu, na kojem se predstavlja kao Blue Scuti. Osim što je pobijedio igru, dječak je oborio i ukupni rezultat te tri druga svjetska rekorda Tetrisa.

Drugi igrači sad pokušavaju oboriti rekorde 13-godišnjaka, a mnogi dokumentiraju svoje pokušaje na društvenim mrežama i web stranicama za videostreaming.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 07:13