EA obrisao negativne tweetove o Wii U konzoli

EA obrisao negativne tweetove o Wii U konzoli

Iz Electronic Artsa su zafrkanciju povodom 1. travnja, čini se uzeli malo preozbiljno. Danas su naime, preko Twittera nizom objava kritizirali Nintendovu Wii U konzolu. Glavnina “šala” je bila na račun slabe hardverske snage, te EA-ovog Frostbite enginea koji se ne može pokrenuti na Wii U konzoli.

Ovo su neke od objava koje su bile sačuvane prije nego ih je EA obrisao:

“Dobra vijest, napokon smo popravili i optimizirali naš “netcode”. Koristi kvantne veze za Zero Latency spajanja. Ekskluzivno na #WiiU.”

“Frostbite će pokretati #Half Life 3, stiže na ljeto 2014! #WiiU ekskluziva.”

“Frostbite sada radi na #WiiU zato jer je to najjača Gen4 platforma, naš engine je sada optimiziran za Maria i Zeldu.”

Bilo ih je još, no ove su sačuvane prije nego su ih obrisali, a dok je prva pomalo tehnička i vjerojatno neće svima biti jasna (nije ni nama u potpunosti), svi će se sigurno složiti da uopće nisu smješne i da EA-u to svakako nije trebalo.

Inače EA je kao izdavač podržavao Wii U nakon izdavanja konzole sa igrama kao što su Need for Speed: Most Wanted, Mass Effect 3 i FIFA 13, no nedugo nakon toga podrška za Nintendovu konzolu je u potpunosti nestala. Čisto za usporedbu EA je podržavao originalni Wii sa 78 igara kroz kompletni životni vijek konzole. Prošle je godine tehnički direktor Johan Andersson rekao kako je razlog manjka podrške Frostbite 3, primarni engine za EA-ove igre koji nikad nije radio za Wii U. Neka preliminarna testiranja su obavljena, ali rezultati “nisu bili obećavajući”, pa je developer “odustao od tog specifičnog puta razvoja”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:01