Glumac iz Splinter Cella prvotno odbio ulogu Fishera

Sam Fisher, poznati protagonist kojeg smo upoznali kroz nekoliko Splinter Cell igara i nije imao tako siguran početak. Lik je, čini se, trebao biti mnogo brutalniji i hladnokrvniji nego što ga poznajemo, a za to je djelomično zaslužan i glumac koji stoji iza njegovog lika i glasa, Michael Ironside.

Iako priznaje da nije gamer, Ironside kaže da je bio poprilično entuzijastičan oko Splinter Cella. No, kada je dobio priliku vidjeti originalnu verziju Sama Fishera, nije mu se svidjelo što je lik “jako ukočen, nefleksibilan te jako krvav i nasilan”.

“Nisam htio to učiniti. Rekao sam im da ću im vratiti novac. Pitali su me što je potrebno da ostanem raditi na projektu, a ja sam rekao da ćemo morati promijeniti lika i dodati mu malo humanosti. Oni su me zatim posjeli uz kreatore igre, a zatim smo došli do Sama Fishera kakvog danas poznate, koji je bio empatičan i nije bio isključivo dvodimenzionalni stroj za ubijanje. I dobili smo toliko humanosti koliko je format to dopustio”, rekao je Michael.

Iako je ovaj glumac poznat po teškim i psihotičnim filmovima, u pravom životu je Michael sasvim drugačija osoba. “Ja sam pacifist. Vjerujem da ništa na ovom planetu nije vrijedno ubijanja, ali je mnogo toga za što vrijedi umrijeti”, kaže Ironside.

Ironside skida kapu Ubisoftu što su mu dali mogućnost sudjelovanja u kreaciji lika, a podržava i odluku oko promjene glumca za prošlogodišnji Splinter Cell: Blacklist jer misli da je sa svojih 65 godina postao prestar za ovaj posao.

Ukoliko želite pročitati zaista detaljnu priču o Splinter Cellu, pročitajte je u cijelosti na Redditu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 09:05