HOGWARTS LEGACY

Igra koja je oduševila svijet: U 10-ak dana pripremljeno 242 mil. napitaka i poraženo 1,25 mlrd. zlih čarobnjaka

Igra je objavljena 10. veljače

 Jakub Porzycki/Zuma Press/Profimedia/Jakub Porzycki/zuma Press/profimedia
Usprkos pozivima na bojkot i lošim kritikama zbog veze s J. K. Rowling, igrači su ludi za novom igrom iz svijeta Harryja Pottera

Igra "Hogwarts Legacy" objavljena je prije 11 dana i već ima više igrača i fanova nego cijela franšiza "Fantastične zvijeri". Igra omogućuje igračima da pohađaju jednu verziju Škole vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts, ključnog elementa knjiga i filmova o Harryju Potteru. Fanovima Harryja Pottera i Čudesnih zvijeri, sve će lokacije u igri, poput Hogsmeada i Zabranjene šume, biti dobro poznate. Razradbeni klobuk određuje kojem će od četiri doma igrač pripadati - Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw ili Slytherin - te prema tome dobivaju različite, specifične zadatke, učiti, napredovati i jačati s ciljem da pomognu u razotkrivanju opasne tajne koja prijeti svijetu.

Variety piše kako je premijera igre inspirirala najveći promet na platformi fanova zajednice Harryja Pottera (harrypotterfandom.com) u više od sedam godina. S tog sajta kažu kako je broj pregleda stranica zbog Hogwarts Legacy, nadmašio najveći skok koji se dogodio s prvim filmom "Čudesne zvijeri i gdje ih naći" za 39 posto u samo pet dana.

Iz Warner Bros Games, pod čijom je kapom nastala igra, objavili su da je do 21. veljače zabilježeno više od 267 milijuna sati igranja u kojima je uzgojeno 393 milijuna čarobnih biljaka, pripremljeno 242 milijuna čarobnih napitaka te poraženo čak 1,25 milijardi mračnih čarobnjaka.

image

Scena iz igre "Hogwarts Legacy"

/Warner Bros Games

- Angažman igrača je spektakularan - rekao je David Haddad, predsjednik Warner Bros Gamesa za Variety - Vrlo smo zadovoljni i mislimo da je budućnost igre sjajna.

I ova je igra, kao i sve povezano s J.K. Rowling, autoricom knjiga o Harryju Potteru i Čarobnih zvijeri, postala jako kontroverzna nakon što su Rowling napali iz LGBTQ zajednice zbog njezinih stavova o ženama i transrodnim osobama. Iako ona nije sudjelovala u scenariju ili pisanju same igre, autorska prava osigurat će joj zaradu. A ona će, po svemu sudeći, biti obilna.

Pokušaji da se igrače natjera da bojkotiraju igru, potpuno ignoriranje u pojedinim gamerskim medijima i loše recenzije igre u drugima, te prozivke zbog navodnog antisemitizma nisu upalili. Ni činjenica da je uvođenje transrodnog lika u igru proglašeno licemjernim i ulizivačkim, nisu imali efekta na zaljubljenike svega povezanog s Harryjem Potterom. Igračima se "Hogwarts Legacy" očigledno sviđa.

Igra je trenutno objavljena za PlayStation 5, Windowse te Xbox Series X/S, a cijena joj je oko 60 eura. Izlazak verzija za PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch planiran je sredinom proljeća ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:54