'KRAJ'

JEDNA OD NAJPOPULARNIJIH VIDEOIGARA NAPRASNO PREKINUTA KATAKLIZMOM Igrači Fortniteta nakon kiše meteora iznenada usisani u crnu rupu

Crna rupa koja je zamijenila Fortniteovo borilište
 Fortnite / TWITTER
 

Deseta sezona natjecanja u videoigri Fortnite zaključena je uništenjem karte borilišta i zamjenom iste s crnom rupom, piše BBC.

Oko 250 milijuna registriranih igrača igre (tako barem kaže Epic Games koji je razvio Fortnite) igru više ne može igrati, odnosno mogu je upaliti i gledati u crnilo. Fortnite je s društvene mreže Twitter obrisao sve svoje objave te trenutno emitira prijenos crne rupe. Ta je objava u trenutku pisanja ovog teksta prikupila nešto više od 340 tisuća "srdaca".

Forbes piše da je Epic Games ovim događajem htio umiroviti borilište na kojem su se od 21. srpnja 2017. godine do danas vodile epske bitke u kojima je moglo sudjelovati do 100 igrača. To se 13. listopada i dogodilo.

Događaj "The End" (hrv. Kraj) kulminirao je kišom meteora koja je naočigled uništila cijelo borilište, odnosno kartu. Igrači koji su sudjelovali u "Kraju" nakon toga su usisani u procjep i izbačeni pred crni ekran s crnom rupom u sredini.

Neki su igrači putem društvenih mreža odali počast borilištu koje ih je služilo 10 sezona, dok su drugi već počeli nagađati kada će se igra vratiti.

Forbes piše da talijanska inačica Appleove iOS trgovine aplikacija prošlog petka pustila najavu za 11. sezonu Fortnitea te da se u njoj moglo vidjeti da će staro borilište zamijeniti novo, a u videu se mogao vidjeti i plakat na kojem je pisalo "Chapter 2" (hrv. Drugo poglavlje).

USA Today piše da je Sony javio da je sva imovina koju igrači posjeduju unutar igre sigurna, potvrdivši time da je uništenje Fortniteovog borilišta bilo planirano, odnosno da se nije dogodilo slučajno.

Za sada se ne zna kada će se Fortnite ponovno moći igrati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:54