OnePlus 8T

Kineski OnePlus predstavio pametni telefon čija se baterija napuni u samo 39 minuta

Telefon je opremljen četverostrukom kamerom
 Oneplus
OnePlus 8T ima 12 temperaturnih senzora, zajedno s dodatnim enkripcijskim čipom u adapteru i kabelu

Kineski OnePlus predstavio je svoj novi pametni telefon OnePlus 8T, koji u njihovoj gami stoji negdje između jeftinijeg modela Nord i flagshipa 8 Pro.

Detalji koji se svakako najviše ističu na novom telefonu su, kako to opisuju iz OnePlusa, “novokalibrirani 120Hz fluid AMOLED zaslon” te rješenje za superbrzo punjenje baterije - Warp Charge 65.

“OnePlus 8T nudi pro–level mogućnosti za još više korisnika naših pametnih telefona. Uz vodeći u klasi AMOLED zaslon od 120 Hz, nadograđenu tehnologiju brzog punjenja od 65W te svjež i hrabar OxygenOS 11, OnePlus 8T impresivan je cjelokupan paket moćnog hardvera i glatkog softvera”, izjavio je Pete Lau, osnivač i izvršni direktor OnePlusa.

image
OnePlus 8T dolazi u dvije boje, a poleđina je matirana
Oneplus

Warp Charge 65 je tehnologija punjenja baterije koja bi trebala omogućiti cjelodnevnu snagu uređaja u samo 15 minuta punjenja. Za punjenje baterije od 4500 mAh koristi tehnologiju “twin–battery”, a potrebno je samo 39 minuta da se uređaj u potpunosti napuni.

Tako brzo punjenje za sobom povlači potencijalne probleme s temperaturom, stoga OnePlus 8T ima 12 temperaturnih senzora, zajedno s dodatnim enkripcijskim čipom u adapteru i kabelu koji održava temperaturu punjenja na optimalnoj razini. Nažalost, ono što OnePlus 8T nema jest mogućnost bežičnog punjenja.

OnePlusov 120Hz fluid AMOLED zaslon s dijagonalom od 6,55, za razliku od ekrana na modelu 8 Pro nije zaobljen na rubovima nego ravan, a u gornjem kutu ima minijaturnu rupu za prednju kameru. OnePlus obećava najvišu svjetlinu zaslona od čak 1100 nita.

Kao i uvijek kod OnePlusa, performanse su također u prvom planu, pa je telefon opremljen sistemskim čipom Qualcomm Snapdragon 865 5G, dostupno je do 256 gigabajta UFS 3.1 flash interne memorije te 8 ili 12 gigabajta RAM-a. Operativni sustav OxygenOS 11 donosi 11 novih mogućnosti sata Always On Display, poboljšane kontrole gesta jednom rukom i slično.

Telefon je opremljen i četverostrukom kamerom, koja uključuje glavni senzor od 48 megapiksela s optičkom stabilizacijom slike, zatim 16-megapikselnu ultraširoku kameru te makro kameru od 5 MP i dubinski senzor od 2 MP.

OnePlus 8T dostupan je u dvije nove boje: Aquamarine Green i Lunar Silver, koje su matirane i time omogućuju manju vidljivost otisaka prstiju. Uređaj se već može prednaručiti, a u slobodnu prodaju dolazi 20. listopada s početnom cijenom od 662 eura.

image
Uz smartphone su predstavljene i slušalice OnePlus Buds Z
Oneplus

OnePlus je predstavio i bežične in-ear slušalice Buds Z, koje pružaju 20 sati reprodukcije, a uz brzo dopunjavanje od 10 minuta donose još tri sata rada. Dostupne su u bijeloj boji i posebnom izdanju u boji Stevena Harringtona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:29