Kongresna knjižnica otkrila neobjavljenu Duke Nukem igru

Kongresna knjižnica otkrila neobjavljenu Duke Nukem igru

Nekoliko mjeseci prije nego je u prodaju izašao (pre)dugo očekivani Duke Nukem: Forever, Deep Silver i Frontline Studios su izdali i Duke Nukem: Critical Mass, posebnu verziju igre za Nintedovu DS prijenosnu konzolu. No čini se kako je ova igra bila sasvim spremna za još jednu platformu, a to je otkriveno sasvim slučajno u Kongresnoj knjižnici SAD-a.

Dok je radio inventuru, jedan tehničar u Kongresnoj knjižnici je naišao na disk za PSP sa naslovom ove igre. Iako je očekivao da se radi samo o gameplayu u kojem je Duke Nukem: Critical Mass trebao biti samo predstavljen, ispostavilo se da se radi o kompletnoj igri za Sonyevu prijenosnu konzolu. Navodno, disk je sadržavao igru, cijeli kod, slike te glazbu iz igre.

Zašto nikada nismo vidjeli ovaj naslov u prodaji za PSP (iako je isti bio najavljen), vjerojatno nećemo nikada saznati. No, budući da se ne radi o nekom poznatijem naslovu, ovo nije tako velika vijest, no zanimljivo je vidjeti što se sve da otkriti, a možda iznenađuje i činjenica da se radi upravo o nacionalnoj knjižnici.

“U ovom kapacitetu, primamo oko 400 video igara godišnje kroz registracijski proces, od čega su 99% igre za konzole na fizičkom mediju”, rekao je tehničar David Gibson.

Ukoliko želite saznati više o ovom otrkiću, to možete učiniti na službenim stranicama gdje je detalnjije prikazano kako je otkrivena ova igra.

Tko zna kakve se još neobjavljene igre godinama kriju u kutijama knjižnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 05:31