VIDEOIGRE

Microsoft otkrio kada na tržište stižu konzole Xbox Series X i Series S te koliko će iste koštati

Microsoft Xbox Series S i Series X
 Microsoft/xbox/twitter
Xbox Series S neće biti toliko moćan kao Series X, međutim predstavlja odličnu investiciju zbog omjera cijene i specifikacija uređaja

Američki proizvođač softvera i hardvera Microsoft svoje dvije nove igraće konzole - Xbox Series X i Xbox Series S - na tržište će staviti 10. studenog, a one će koštati 499 američkih dolara (3.177 kuna), odnosno 249 dolara (1.585). Zainteresirani kupci konzole će moći prednaručiti 22. rujna.

The Guardian piše da je Microsoft egzistenciju konzole Xbox Series S i njezinu cijenu objavio tek nakon što su informacije o njoj objavljene na društvenim mrežama. Xbox Series S neće biti toliko moćan kao Series X, međutim nudit će opcije poput brzog učitavanja sadržaja, reprodukcije igara s većim broj sličica u sekundi te naprednijim grafičkim rješenjima.

Obje konzole moći će se kupiti preko Microsoftovog specijalnog programa Xbox All Access, odnosno na 24 mjesečne rate, s tim da je u cijenu uračunata i pretplata na Microsoftov servis Game Pass, ili kako ga časopis Forbes opisuje, "Netflix za videoigre".

Microsoft je tada najavio i da će pretplatnici na Game Pass ostvariti pristup pretplatničkom servisu studija za razvoj videoigara i izdavača istih Electronic Arts - EA Play, i to bez dodatnog troška.

Očekuje se da će tehnološki gigant Sony u srijedu 16. rujna u sklopu svog događaja "PlayStation 5 Showcase" obznaniti koliko će koštati njegove sve inačice njegove nove igraće konzole PlayStation 5 te kada će osvanuti na tržištu.

PlayStationov blog za sada ne spominje da će potencijalni kupci 16. rujna doznati cijene novih Sonyjevih konzola već govori samo o tome da će gledatelji prijenosa koji će trajati oko 40 minuta doznati nove detalje o nadolazećim igrama za PlayStation konzole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:31