GAMING

Netko se dočepao videa i informacija o dugoočekivanom GTA VI: Moći ćete igrati i sa ženom

Ovo nije prvi put da Rockstarova igra u razvoju ”procuri” u javnost

 YOSHIKAZU TSUNO/AFP
Videozapisi koji su procurili trenutačno se objavljuju na YouTubeu, Twitteru, Redditu i mnogim online forumima za video igre

U do sad neviđenom curenju podataka, više od 90 videa dugoočekivane video igre u razvoju "Grand Theft Auto VI" pojavilo se na internetu. Osoba koja se dočepala videa je postavila videozapise na GTAForums pod korisničkim imenom teapotuberhacker. Korisnik iza spomenutog nadimka tvrdi da je videima pristupio izravno iz internog Slacka Rockstar Gamesa, piše Polygon.

Videozapisi koji su procurili trenutačno se objavljuju na YouTubeu, Twitteru, Redditu i mnogim online forumima za video igre. U jednom videu objavljenom na YouTubeu, igrač upravlja ženskim likom po imenu Lucia, pljačka restoran i uzima taoce. Na ekranu dominira tekst koji pokazuje da je ovo očito nedovršena igra, a u videu možemo vidjeti kako i gdje "engine" igre detektira objekte u sceni.

Još jedan isječak prikazuje lika u vlaku "Vice City Metroa", što je u skladu s izvješćima da je igra smještena u fikcijsku verziju Miamija, onu iz popularne igre GTA: Vice City iz 2002. godine. Poseban isječak uključuje razgovor uz bazen koji je sličan razgovorima neigrivih likova u Rockstarovom prethodnom hitu "Red Dead Redemption 2".

Naime, nije jasno koliko su snimke stare, ali čini se da neki od njih rade na RTX 3060 Ti i RTX 3080 grafičkim karticama, tako da razvojna verzija ne može biti starija od dvije godine. Ostali isječci prikazuju razne interakcije s prolaznicima, ažurirano korisničko sučelje i animacije, pa čak i Rockstarove interne alate za uklanjanje pogrešaka za GTA VI na PlayStationu.

Iako nas do izlaska GTA VI dijele još navodno dvije godine, ovi isječci koji su procurili pokazuju rane i nedovršene razvojne verzije i testiranje nekih aspekata igre. Doduše, ovo nije prvi put da Rockstarova igra u razvoju "procuri" u javnost. Trusted Reviews bio je prisiljen donirati više od milijun dolara u dobrotvorne svrhe i izdao je ispriku 2018. godine nakon što je stranica objavila detalje o Red Dead Redemption 2 prije lansiranja igre na tržište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:28